Foto: Pixabay

Ingezonden brief EHBO-vereniging Uitgeest

"Toost op samenwerking Rode Kruisafdelingen"

"Vrijwilligers gezocht voor EHBO-lessen op basisscholen".

Deze kopteksten waren in diverse media geplaatst door het Rode Kruis IJmond, met de mededelingen dat de afdeling Uitgeest van het Rode Kruis, samen met de afdeling IJmond met ingang van dit jaar één afdeling gaan vormen. Dit jaar organiseert Rode Kruis IJmond diverse activiteiten in Uitgeest Zoals EHBO op scholen, hulpverlening tijdens evenementen en EHBO-cursussen, zo was er te lezen

Eigen EHBO-vereniging

Er is in Uitgeest een eigen EHBO-vereniging, die deze activiteiten ook al jaren doet. Het Rode Kruis IJmond heeft nooit contact gehad met de EHBO-vereniging Uitgeest om deze activiteiten samen te bespreken. Ook dit seizoen is de EHBO-vereniging gestart met een EHBO-cursus en hopen zij dit nog vele jaren te mogen doen.

Het is niet de bedoeling, dat de Rode Kruis afdeling IJmond al deze activiteiten zomaar gaan overnemen van de EHBO-vereniging. Onze EHBO-vereniging is geen onderdeel van het Rode Kruis. Zij geeft hun lessen onder toezicht van het Oranje Kruis, die ook het officiële EHBO-diploma verstrekken.

Dus mocht er in de toekomst EHBO-hulp nodig zijn bij evenementen, op school weer Jeugd EHBO-lessen en een cursus voor volwassenen nodig zijn, denk dan eerst aan onze eigen EHBO-vereniging.

Afz: Bestuur EHBO Uitgeest, instructeurs, LOTUS-slachtoffers en leden.

Meer berichten