Foto: Aimée Kniese

Voorleestheater in Lees Lokaal: Welterusten Kleine Beer

UITGEEST - Op zaterdag 7 december 2019 van 10:15 uur tot 10:45 uur wordt er weer een voorleestheater georganiseerd door het Lees Lokaal. Tineke van Theater Poppekus komt langs en vertelt het originele verhaal uit het boek 'Welterusten Kleine Beer'.

Het boek gaat over Grote Beer, die graag rustig een boek wil lezen zodra Kleine Beer naar bed is. Maar Kleine Beer kan niet slapen... Hij is bang voor het donker. Grote Beer brengt een klein lantaarntje, dan een grotere en ten slotte de grootste die er te vinden is naar Kleine Beer. Dit moet hulp bieden, maar Kleine Beer kan nog steeds niet slapen. Kleine Beer vindt het in zijn kamer niet meer zo donker, maar buiten wel! En dat vindt hij ook niet fijn. Dan komt Grote Beer met een idee. Hij neemt Kleine Beer mee naar buiten. Het is helemaal niet donker buiten, want daar schijnt de maan. Hij is prachtig, en kijk eens wat een sterren! Kleine Beer valt rustig in slaap in de armen van Grote Beer. Welterusten Kleine Beer!

Het poppentheater zal weer gecombineerd worden met het schaduwtheater. De kinderen mogen helpen met de lichtjes. Het voorleestheater is geschikt voor kinderen vanaf drie jaar. Toegang is gratis.

Bron: Facebookpagina Lees Lokaal Uitgeest.

Meer berichten