Foto: Sterre Vreeburg

Dit weekend geen treinen van en naar Castricum

CASTRICUM - Treinreizigers opgelet! Door werkzaamheden aan het station van Castricum rijden er zaterdag 7 en zondag 8 september geen treinen van en naar het dorp. Dit weekend zullen er onder andere nieuwe perronkappen geplaatst worden en de tegels in de perrontunnel worden vervangen, zo meldt Mediapartner NHnieuws.

Voor treinreizigers in Castricum worden er bussen ingezet. Reizigers buiten Castricum hebben door de werkzaamheden ook last van vertragingen van een kwartier tot drie kwartier.

Deze reizigers kunnen dit weekend gebruik maken van verschillende omleidingsroutes. Zaterdag zullen er bussen rijden tussen Alkmaar en Uitgeest. Zondag rijden er bussen tussen Heerhugowaard en Beverwijk en tussen Heerhugowaard en Wormerveer. 

Opknapbeurt
Sinds april zijn ze al bezig met werkzaamheden in en rondom het station. Zo krijgt het station volgens ProRail aan beide zijden een nieuwe trap. Via drie nieuwe liften zal het perron beter toegankelijk gemaakt worden. Ook de perrontunnel en het perron zelf krijgen een opknapbeurt. Op het perron komt onder andere een kiosk.

De gemeente en ProRail hopen in de zomer van 2020 klaar te zijn met de werkzaamheden. 

Meer berichten