Achtervolging eindigt bij station Uitgeest

UITGEEST - Op maandag 15 juli 2019 reden de Landelijke Eenheid, Dienst Infrastructuur, Noordwest Nederland op de A9 ter hoogte van Akersloot en zagen daar een auto rijden waar al eerder mee was gereden zonder dat de bestuurder een rijbewijs had.

Het voertuig kreeg een volgteken en deze werd opgevolgd, tot het moment dat de bestuurder erachter vandaan dook en ervandoor wilde gaan. Een achtervolging werd ingezet en de politie volgde het voertuig tot aan station Uitgeest. Hier ging de bestuurder er te voet vandoor. Bij de aanhouding van de bestuurder schoten twee omstanders de politie te hulp.

Na een korte achtervolging werd de man aangehouden voor het rijden zonder rijbewijs. Hij reed voor de vierde keer zonder rijbewijs, dus de auto is in beslag genomen. Tijdens de achtervolging begon de bijrijdster zich met de aanhouding te bemoeien en beledigde ze de politie. Ook zij is aangehouden, voor belediging. Bij het insluiten had de bijrijdster daarnaast twintig gripzakjes met hasj bij zich. Deze is in beslag genomen en hiervoor wordt een proces-verbaal opgemaakt tegen de vrouw.

Bron: www.112-uitgeest.nl

Meer berichten