Afbeelding
Foto: aangeleverd

Blauwe Vlag 2019 met Groene Wimpel voor Jachthaven Uitgeest

Algemeen Uitgeest

De Internationale Jury voor de Blauwe Vlag van FEE International in Denemarken heeft dit jaar in Nederland 181 Blauwe Vlaggen toegekend, 124 jachthavens en 57 stranden. Jachthaven Uitgeest ontving dit keurmerk donderdag 9 mei in Ouddorp aan Zee.

Veilige en schone jachthavens en stranden.

De Blauwe Vlag is de internationale onderscheiding die jaarlijks wordt toegekend aan stranden en jachthavens die veilig, schoon en duurzaam zijn. In de praktijk betekent dit dat genomineerden moeten voldoen aan een aantal belangrijke criteria zoals schoon (zwem)water, goede sanitaire voorzieningen en een hoge mate van veiligheid. De Blauwe Vlag is één jaar geldig: jaarlijks wordt opnieuw aan de hand van controles bekeken of Jachthaven Uitgeest nog aan de vereisten voldoet.

Groene Wimpel.

Jachthaven Uitgeest ontving boven op de Blauwe Vlag ook de zogenoemde Groene Wimpel. Deze Groene Wimpel is een waardering voor extra inspanningen die de koplopers van Blauwe Vlag jachthavens verrichten op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

Jachthaven Uitgeest ontving de Blauwe Vlag voor het 13e jaar op rij. "Het is ieder jaar weer een kroon op ons werk. Dat een onafhankelijke organisatie naar ons kijkt en onze jachthaven een Blauwe Vlag mèt Groene Wimpel certificering waard vindt", zegt een trotse Menno Klein van Jachthaven Uitgeest. "We investeren veel in een kwalitatief goed product waarbij duurzaamheid, natuur en milieu belangrijke onderdelen zijn. De criteria van de Blauwe Vlag vormen daarbij een goed instrumentarium. Alle medewerkers bij ons op de jachthaven weten wat ze ervoor moeten doen. Inmiddels zijn wij voor de recreatiewoningen ook gestart met de keuring voor de certificering van de Green Key."

Blauwe Vlag

Met de Blauwe Vlag-campagne in Nederland betrekt de Stichting Keurmerk Milieu, Veiligheid en Kwaliteit (KMVK) overheden, ondernemers en recreanten bij de zorg voor schoon en veilig water, mooie natuur en een gezond milieu en duurzame jachthavens. Voor de toerist en recreant is de Blauwe Vlag het internationale herkenningssymbool voor veilig en schoon zwemwater, goede stranden en schone en veilige jachthavens. De internationale toekenning van de Blauwe Vlaggen geschiedt door de Foundation for Environmental Education (FEE), een onafhankelijke internationale milieuorganisatie.

Internationale Jury.

De internationale jury was vol lof over de Nederlandse kandidaten, de wijze waarop "environmental education" wordt geïmplementeerd en de andere criteria worden toegepast.

Openingsceremonie.

Twee parachutisten daalden in Ouddorp aan Zee neer met de Blauwe Vlag 2019. Deze werd gehesen door de loco Commissaris van de Koning van de Provincie Zuid-Holland, de heer Floor Vermeulen.

Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 40 minuten geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 18 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 21 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 21 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 23 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 23 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
Digitale krant