Tamar Valkenier.
Tamar Valkenier. Foto: Aangeleverd

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren

Algemeen Uitgeest

UITGEEST - De Stichting Uitgeester Senioren heeft de komende tijd weer een hoop activiteiten. We hebben het programma op een rijtje gezet.

Lezing over avontuur door Mongolië

Tamar Valkenier (30) beleefde een solo-reisavontuur met eigen paard, kameel en hond in Mongolië. Zij vertelt over de passie, het doorzettingsvermogen en het vertrouwen dat nodig is om iets dergelijks te ondernemen. Over een doel voor ogen hebben en daar stukje bij beetje naartoe werken, ook als de horizon (nog) niet in zicht is. Terwijl ze nooit eerder iets dergelijks had ondernomen, bereisde zij met paard, kameel en hond vier maanden lang de Altaj-bergen van Mongolië. Een ogenschijnlijk onmogelijke wens mondde uit in een waanzinnige zomer vol persoonlijke overwinningen en onverwachte wendingen. Tamar Valkenier neemt ons mee door woestijnen, over bergen, door rivieren en moerassen, in de wereld van de nomaden en de adelaarjagers, onder blauwe hemelen en door zand- en sneeuwstormen. Stap voor stap vond zij het vertrouwen en de rust om haar droom te verwezenlijken en ervan te genieten. Elke dag weer. Donderdag 25 april van 09.30 – 11.30 uur. Kosten € 3,-- inclusief koffie/thee. U kunt vooraf of aan de zaal een kaartje kopen.

Filmmiddag, ook voor grootouders met kleinkinderen
Op woensdag 1 mei is het meivakantie en daarom een film waarbij de opa's en oma's met hun kleinkinderen ook van harte welkom zijn. Deze keer een familie- en animatiefilm. Een spannend en erg leuk verhaal. Geschikt voor kinderen vanaf 5-6 jaar. Wilt u weten welke film? U kunt bellen, mailen, langskomen op het kantoor van de S.U.S. (waar u een filmboekje in kunt kijken). Ook hangt er een poster in het dorpshuis. Woensdag 1 mei van 14.00–16.00 uur. Zaal open om 13.45 uur. Kosten senioren/grootouders € 3,-- inclusief koffie/thee en cake, kleinkinderen € 1,-- inclusief limonade en wat lekkers in de pauze. U kunt vooraf of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

Informatie en opgave
Op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5 in Uitgeest, telefonisch: 0251–319020 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook: uitgeestersenioren.nl.

Rietzanger.
Wandel mee en luister naar de rietzanger 24 minuten geleden
Om zijn gedachten te verzetten, pakte Jan Brasser tot op hoge leeftijd vaak de fiets.
Jan Brasser, staalarbeider in het gewapend verzet 4 mei, 12:00
Kees Schouten vertelt leerlingen door middel van een fietstocht over Uitgeest ten tijde van de Tweede Wereldoorlog. de oorlog in Uitgeest.
4-5 Mei Comité Uitgeest houdt met fietstocht oorlogsverhalen levend 4 mei, 08:15
Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 3 mei, 16:00
Vroeg op voor het mooiste licht.
Vroeg op en maak prachtige foto's in het Ilperveld 3 mei, 12:00
Nel van Meurs.
Expositie in het Koetshuijs 3 mei, 10:00
Op 4 mei mag de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen.
Vlaggenprotocol 4 en 5 mei 2 mei, 16:00
V.l.n.r. voorzitter Veteranencomité Dannij van der Sluijs en veteranen Ricardo, Daan, Jos, Raoel en Leroy.
Veteranen hijsen 4 mei de vlag halfstok 2 mei, 10:00
Samen de regio ontdekken 1 mei, 15:10
Herdenkingsmonument bij de spoorlijn.
Programma herdenking oorlogsslachtoffers 1 mei, 12:00
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland (r.) feliciteert echtpaar Walsmit met hun 60-jarig huwelijk.
Diamanten huwelijksfeest in Uitgeest 1 mei, 09:00
Luchtfoto van Uitgeest
Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Uitgeest? 30 apr, 16:00
Digitale krant