Leerlingen Binnenmeer druk in de weer tijdens NLdoet.
Leerlingen Binnenmeer druk in de weer tijdens NLdoet. (Foto: Margreeth Anema)
Uitgeest

Leerlingen Binnenmeer dompelen zich onder in vrijwilligerswerk tijdens NLdoet

UITGEEST - Het Oranje Fonds organiseerde op 15 en 16 maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet: de grootste vrijwilligersactie van Nederland. NLdoet zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit om een dagje de handen uit de mouwen te steken.

Door: Margreeth Anema


"Veel mensen beseffen het niet maar er zijn vele soorten vrijwilligerswerk. Denk maar eens aan de mensen achter de bar bij de sportclub, de radiomakers bij OSU Radio of de mensen die op donderdag wandelen met de bewoners van Geesterheem," zo meldt Sigrid Wijsman, coördinator van het VIP (Vrijwilligers Informatiepunt).

Zaterdag gingen burgemeester en wethouders aan de slag bij verschillende organisaties en verenigingen. Burgemeester Wendy Verkleij was bijvoorbeeld present op Tennisclub De Dog. Maar vrijdag was het eerst de beurt aan leerlingen van basisschool Binnenmeer, ook zij namen deel aan NLdoet. De leerlingen mochten aangeven bij welke organisatie ze het liefst vrijwilligerswerk wilden doen: Meat en Eat, Geesterheem, zwembad De Zien, Thuisbij, OSU Radio of bij de speeltuin. De keuzes waren snel gemaakt en de kinderen gingen enthousiast aan de slag.

Meer berichten