Foto: aangeleverd

LCP Dames 1 kampioen

UITGEEST - De basketbalsters van Lake City Players Dames 1 zijn zaterdagmiddag 9 maart op overtuigende wijze kampioen van de Tweede Klasse geworde.Voor het oog van een goed gevulde tribune en vele supporters rondom het veld won het team van trainer Peter de Goede met indrukwekkende cijfers van The Challengers. Na 40 minuten spelen stond er een eindstand van liefst 72-19 op het scorebord. Kampioenswaardige cijfers voor de Uitgeester vrouwen, die met nog vijf wedstrijden te spelen niet meer te achterhalen zijn voor de concurrentie.

Het in groten getale opgekomen publiek kwam zaterdagmiddag in Sporthal De Zien niet voor niets. De dames van LCP lieten vanaf de eerste minuut zien messcherp te zijn en gretig om het kampioenschap binnen te willen halen. Mooie dribbels werden afgewisseld met snelle combinaties rond de basket, waardoor de oeh's en aah's met regelmaat van de tribune rolden. En ook verdedigend stonden de speelsters hun mannetje, want menig aanval van de bezoekers werd onderbroken en met een snelle tegenaanval afgestraft.

Na het eindsignaal barstte het feest los, kregen alle speelsters een medaille en werd de bijbehorende kampioensbeker natuurlijk uitgereikt. Sponsor Sim Woud van ROBOT was natuurlijk apetrots op 'zijn' meiden, die van hem allemaal een verdiende bos bloemen én natuurlijk een welverdiend overwinningsdrankje kregen. Met een fenomenaal doelsaldo van +554 spelen de Dames van LCP nog vijf competitiewedstrijden in het huidige seizoen, voordat de ploeg volgend jaar in de Eerste Klasse gaat spelen. Een puike prestatie.

Meer berichten