Foto: Aangeleverd
Uitgeest

Activiteiten van de Stichting Uitgeester Senioren

Filmmiddag in de kerstvakantie (woensdag 2 januari)

Een vrolijke Nederlands gesproken film voor kinderen van 6 jaar en ouder.

Woensdag 2 januari van 14.00–16.00 uur. Kosten: € 3,-- voor grootouders en € 1,-- voor kleinkinderen (incl. drinken en wat lekkers in de pauze). U kunt vooraf (op het kantoor van de S.U.S.) of aan de zaal (indien voorradig) een kaartje kopen.

Let op: het kantoor is van 24 december t/m 1 januari gesloten.

Bingo (woensdag 9 januari)

Op deze bingomiddag kunt u prachtige prijzen winnen en het is elke keer weer gezellig.

Woensdag 9 januari. Zaal open om 13.30 uur, aanvang 14.00 uur. Kosten € 5,--. Er worden 3 ronden gespeeld. Vooraf opgeven is niet nodig.

Cursus Windows 10 theorie & praktijk (woensdagmiddag)

In deze cursus krijgt u veel praktische tips in de omgang met uw computer. Daarnaast ook theoretische uitleg over de werking van computers: wat gebeurt er als u de computer aanzet? Wat te doen als er iets mis gaat? Hoe werkt e-mail? Wat is webmail? Wat is 'opslaan in de cloud'? Verder het omgaan met Windows 10: gebruik van linker versus rechter muisknop, instellen van het beeldscherm, manipuleren van vensters, gebruik van diverse accessoires, gebruik van usb-stick en/of externe harde schijf, gebruik van sneltoetsen, kopiëren en plakken van tekst en afbeelding via het klembord. Tot slot introductie populaire toepassingen als tekstverwerken (Word), rekenblad (Excel) en presentatie (PowerPoint).

Wekelijks op woensdag van 15.00–16.30 uur, startdatum 17 januari. Kosten € 30,-- voor 10 lessen inclusief koffie/thee.

Sportief het nieuwe jaar in

Heeft u goede voornemens en wilt u graag actief en sportief bezig zijn? Dan kunt u bij ons komen sporten. De lessen worden gegeven door ervaren en gediplomeerde docenten. U mag altijd vrijblijvend een gratis een proefles meedoen. Er zijn nog vrije plaatsen bij:

Yoga (dinsdagmorgen)

Bij yoga worden de oefeningen in een rustig tempo uitgevoerd. Er wordt gelet op ademhaling en rustige bewegingen. Tevens is er aandacht voor een stukje balans. Deze vorm van yoga is ook geschikt voor mensen die minder mobiel en slechter ter been zijn.

Wekelijks op dinsdag van 09.15–10.15 uur.

Fifty fit (50+ gym) (donderdagmiddag)

Begonnen wordt met de warming-up, gevolgd door mat- en grondoefeningen op muziek. Diverse materialen worden gebruikt, zoals tubes, dynabands, gewichtjes, ballen en stokken. Na de pauze is er afwisselend circuittraining, conditietraining, badminton, volleybal of steppen. Er is aandacht voor zowel het conditionele gedeelte als voor spierversterkende oefeningen.

Wekelijks op donderdag van 13.30–15.00 uur.

Bewegen op muziek (donderdagmiddag)

Bewegen op muziek is voor iedereen toegankelijk, mannen en vrouwen, ongeacht niveau, leeftijd of ervaring. Aan bod komen verschillende bewegings- en dansvormen. Het belangrijkste is het plezier hebben in het bewegen op diverse muziek- en dansstijlen.

Wekelijks op donderdag van 15.15–16.15 uur.
Kosten € 45,-- voor 15 lessen. Indien er meer lessen worden gegeven komt er € 3,-- per les bij.

Meer berichten