Afbeelding
Foto: aangeleverd

Opvallend veel aanrijdingen in Uitgeest

Algemeen

Opvallend veel aanrijdingen vorige weeek in en om Uitgeest meldt wijkagent Frans Pals, hier alle aanrijdingen op een rijtje:

Tussen dinsdag 30 oktober 2018 te 15.30 uur en woensdag 31 oktober 2018 te 13.00 uur heeft er een aanrijding plaats gevonden op de Burgemeester van Nienesstraat. Aldaar werd een geparkeerd staande personenauto aangereden door een ander motorrijtuig.  De veroorzaker van de aanrijding is doorgereden zonder zijn identiteit bekend te maken. De veroorzaker moet over de Burgemeester van Nienesstraat in de richting van de Middelweg zijn gereden.

Eventuele getuigen van bovenstaand ongeval worden gevraagd zich te melden dan wel via 0900-8844 of via de wijkagenten Pals of Bronneberg.

Op dinsdag 30 oktober 2018 omstreeks 23.38 uur ontstond er een eenzijdig ongeval. Een 49 jarige bestuurder uit Alkmaar is vermoedelijk in slaap gevallen toen hij vanuit de richting Beverwijk in de richting van Alkmaar over de snelweg reed. Zijn auto kwam tegen de vangrail aan. Wonder boven wonder is het alleen bij de vangrail gebleven. De auto moest worden afgesleept en de bestuurder is voor onderzoek overgebracht naar het Medisch centrum Alkmaar.

Op woensdag 31 oktober 2018 omstreeks 11.35 uur vond er een ongeval plaats op de De Witte Hoofden te Uitgeest. Een 90 jarige bestuurder van een personenauto reed vanuit een parkeerhaven de rijbaan van de De Witte Hoofden op en trapte bij het achteruitrijden vol op het gaspedaal ipv het rempedaal. De bestuurder reed vervolgens hard achteruit en reed via de bosschages en het trottoir de voortuin van een woning aan de De Witte Hoofden in. Gelukkig ontstond er alleen materiële schade. In verband met een eerdere soortgelijke aanrijding is het rijbewijs van de man voor een rijvaardigheidsonderzoek ingevorderd.

Op woensdag 31 oktober 2018 omstreeks 14.50 uur vond er wederom een soortgelijke aanrijding plaats op de Westergeest thv het Gladiolenpad. Aldaar wilde een 81 jarige vrouw uit Uitgeest haar auto inparkeren. Bij het inparkeren trapte zij vol op het gaspedaal ipv het rempedaal, waardoor zij door de aldaar aanwezige bosschages reed en vervolgens een drietal geparkeerd staande auto's ramde, waardoor er een behoorlijke schade ontstond. Ook hier werd het rijbewijs voor een rijvaardigheidsonderzoek ingevorderd. Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen zal een nader onderzoek doen naar de rijvaardigheid indien de vrouw aangeeft haar rijbewijs te willen behouden.

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 14 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 17 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 17 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 19 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 19 uur geleden 1
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant