Foto: Ruben Noom

Grote drugsvangsten zoals bij Van der Lem BV schering en inslag

Wie het nieuws op de voet volgt viel het misschien ook al op: grote drugsvondsten zoals die van woensdag 25 juli in Uitgeest zijn de laatste tijd schering en inslag.

Op 17 juli, een krappe week ervoor, werden zestien tassen met pakketjes met wit poeder gevonden in de marinierskazerne in Doorn. De tassen bleken van de Antillen te komen. De tientallen kilo's drugs vertegenwoordigden een straatwaarde van enkele tonnen. De Marechaussee heeft de zaak in onderzoek omdat het op militair terrein gebeurde. Op 21 juli, drie dagen voor de enorme vondst in Uitgeest werd er in Zaandam 1100 kilo cocaïne gevonden in een container vol bevroren vis. De politie was getipt in deze zaak en kon daardoor zeven verdachten aanhouden. De container was afkomstig uit Ecuador.

"We zien inderdaad enkele soortgelijke zaken de laatste tijd. Feit is dat Nederland een grote partij is in de invoer van cocaïne. Wellicht is dat ook de oorzaak dat er grote partijen worden aangetroffen. Maar voor ons is het ook een vraag waar geen goed antwoord op te geven is", aldus de woordvoerder van de politie.

 Meer over de drugsvangst bij groothandel Van der Lem BV is woensdag te lezen in de krant.

Meer berichten