Scène uit 'The Zone of Interest'.
Scène uit 'The Zone of Interest'. Foto: aangeleverd

Oscarwinnaar The Zone of Interest (2023) bij Filmhuis De Zwaan Cultureel

vrijdag 17 mei 2024 20:15

UITGEEST – Op vrijdag 17 mei is het indrukwekkende drama The Zone of Interest van regisseur Jonathan Glazer in Uitgeest te zien. De film portretteert een ogenschijnlijk doorsnee Duits gezin dat in een mooie villa in een groene omgeving woont. Vader en moeder ogen gelukkig en hun vijf kinderen houden zwempartijtjes en verjaardagsfeestjes in de ruime tuin. Een idyllisch bestaan, maar de vader blijkt het wrede nazi-kopstuk Rudolf Höss te zijn. En de tuin grenst aan de buitenmuur van zijn werk: concentratiekamp Auschwitz. 

Het gezin probeert de tragedie die zich achter de muren van het kamp afspeelt te negeren. Ondanks het hoorbare geschreeuw en gehuil, de onheilspellende rook die vanuit de schoorstenen opstijgt en de van een Joodse vrouw afkomstige bontjas die Rudolf zijn vrouw cadeau geeft. Deze krachtige film over de banaliteit van het kwaad won tientallen prijzen, waaronder twee Oscars en de juryprijs in Cannes. Met hoofdrollen voor Christian Friedel en Sandra Hüller.

Aanvang: 20.15 uur. Toegang € 7,50, Vrienden van De Zwaan Cultureel betalen € 6,50. Kaarten via www.dezwaancultureel.nl of aan de zaal. Adres: Middelweg 5, Uitgeest.