Draagbare hoeden van vilt
Draagbare hoeden van vilt Foto: L. Groen

Expositie: hoeden, keramiek, organische lampen en schilderijen

zaterdag 13 april 2024 11:00 tot zondag 14 april 16:00

Expositie: hoeden, keramiek, organische lampen en schilderijen

Op 13 en 14 april exposeren te Krommenie, vijf regionale kunstenaars. Erik Bakker (organische lampen van hout), Marian Frederiks (schilderijen van de regionale natuur), Loes Groen-Schilperoord (draagbare hoeden van vilt), Monique Sommers-Kuijpers (wabi-sabi keramiek) en Elly van Wijk (‘saggar firing’ keramiek) verbinden natuur en cultuur via oeroude technieken.

Openingstijden en adres: 13 en 14 april, 11.00-16.00 uur, basisschool De Hoeksteen, Serooskerkestraat 74B, Krommenie.

Erik Bakker brengt letterlijk licht in de expositie via zijn organische lampen, gemaakt van hout uit oeroude wouden. 

In de olieverf- en acrylschilderijen van Marian Frederiks staat de natuur centraal. Door haar intense kleurgebruik en gebalanceerde composities nodigt ze de kijker uit zich bewust te worden van de schoonheid van het lokale landschap en de natuurlijke elementen daarin. 

Loes Groen-Schilperoord maakt hoeden die zij van merinowol vervilt en daarna vormt. De hoeden kenmerken zich door een zeer gelijkmatige viltstructuur en unieke vormgeving. Van elegant klassiek tot uitbundig en sportief; altijd zijn haar hoeden draagbaar. 

Monique Sommers-Kuijpers heeft de filosofie van wabi-sabi binnen haar keramiek weten te incorporeren. De natuur brengt haar inspiratie die zij vervolgens verbeeldt naar keramische vormen waarin het leven in het ‘nu’ en de kracht van onvolmaaktheid daarvan, gesublimeerd worden. 

Elly van Wijk vervaardigt haar porseleinen objecten door middel van ‘saggar firing’ een oude stooktechniek die zij met behulp van een ‘saggar’ in een elektrische oven uitvoert. Hierbij wordt bewust gewerkt met het onverwachte en de schoonheid van toeval.