Jacqueline met een aantal medewerkers in het vernieuwde interieur van Cafetaria Family Uitgeest
Jacqueline met een aantal medewerkers in het vernieuwde interieur van Cafetaria Family Uitgeest (Foto: aangeleverd)
Bedrijf Belicht

Interieur Cafetaria Family Uitgeest wordt rigoureus vernieuwd "Ik was het zat en wilde iets nieuws"

  Zakelijk

Het viel voorbijgangers al op: maandag 6 mei was Cafetaria Family aan de Middelweg gesloten. Gelukkig krijgt Uitgeest hier wel iets prachtigs voor terug. Het interieur wordt namelijk rigoureus vernieuwd zodat er meer plek is voor mensen die gezellig een hapje komen eten en zodat de gasten beter bediend kunnen worden. Eigenaresse Jacqueline van Hoolwerff: "Het interieur krijgt een industrielook, er komt een prachtige lange bank van 4 meter tegen de achtermuur, we hebben de meubels vervangen en het witte servies wordt vervangen door stijlvol zwart. Ik ga me meer richten op het gastvrouwschap, het bereiden van de bestellingen laat ik over aan mijn hechte team." Roxy, een van de vaste medewerksters, is opgetogen: "Het is elke dag weer een feestje om hier te werken, ik zie ook erg uit naar de metamorfose van onze cafetaria."

Uitgebreid assortiment: ieder gezinslid eet waar hij trek in heeft

Hoewel je in de zaak uiteraard de 'standaard' patat met kroket kunt bestellen, blijft de zaak van Jacqueline een cafetaria met een uitgebreider assortiment dan in een snackbar. Een heerlijk bord nasi, wokgerechten, de beroemde huisgemaakte burgers of een shoarmaschotel, bij Cafetaria Family eet ieder gezinslid waar hij trek in heeft. Tijdens het eten kunnen de kinderen de speelhoek in, die blijft natuurlijk.

Omdat de Family Formule 25 jaar bestaat is er zelfs een haute-cuisinemenu samengesteld door chef-kok Pierre Wind. Denk hierbij aan de frikadelproeverij, inclusief de niet te versmaden pestofrikadel, de 'catch of the day', een lekker gebakken visje of een portie schudfriet. "Schudfriet wordt geserveerd in een puntzak met een zakje kruiden. Je kunt de kruiden naar wens mengen met de friet en dan is het schudden maar," glimlacht Jacqueline. Het zal een hilarisch tafereel zijn als er een kinderfeestje of een voetbalteam 'samen zit te schudden'.

"Als ik later groot ben dan koop ik jouw winkel"

Jacqueline staat al 18 jaar aan het roer van Cafetaria Family en is nog altijd net zo bevlogen als de eerste drie jaren dat ze nog in loondienst was. Tijdens de overname had ze een team van drie personeelsleden, nu heeft ze zestien trouwe werknemers. Ze zei ooit tegen de voormalige eigenaresse, wijlen mevrouw Meijer: "Als ik later groot ben dan koop ik jouw winkel". Jacqueline was toen nog maar elf jaar maar ze hield woord en ging haar droom achterna. "Ik vind het heerlijk, de hele dag al die mensen om me heen, en de meeste vaste klanten ken ik natuurlijk bij naam," vertelt ze.

Jacqueline is in al die jaren blijven vernieuwen. Twee jaar geleden kwam de bezorgservice in Uitgeest erbij via Thuisbezorgd.nl, een hele nieuwe markt. Inmiddels heeft ze de hele winkel verduurzaamd; alle plastic voor de afhaalklanten is vervangen door verpakkingsmateriaal op rietsuikerbasis. Als u komt eten dan krijgt u uw gerecht natuurlijk gewoon op de nieuw aangeschafte borden. Om haar gasten bewust te maken van het milieu doet ze aan afvalscheiding, niet alleen achter de schermen maar ook in het eetgedeelte van de cafetaria. Ze schafte zelfs een AED aan voor haar buurtgenoten. "Cafetaria Family heeft ruime openingstijden, winkels gaan om 18.00 uur dicht. Ik vond het gewoon belangrijk voor de buurt om de AED aan te schaffen," zo vertelt Jacqueline.

Vanaf dinsdag 7 mei zijn alle inwoners van harte welkom om het nieuwe interieur te komen bewonderen. "En blijf gerust een hapje eten," vult Jacqueline, de gastvrouw van Cafetaria Family, enthousiast aan.

Cafetaria Family Uitgeest

Middelweg 50

1911 EH Uitgeest

0251-312434

www.cafetariafamilyuitgeest.nl

Bezorging via www.thuisbezorgd.nl

Meer berichten
 

Wat vindt u?

Zaterdag 26 september is het BURENDAG: De ‘perfecte’ gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten…of niet? In Uitgeest heeft iedereen wel buren. Dichtbij of wat verder weg. We hebben allemaal wel een mening over de mensen die naast ons wonen. Waar erger je het meest aan bij je buren?Reageren!