V.l.n.r. S. Verkleij (huisarts in opleiding), L. Jobse (huisarts), Ilona (praktijkassistente in opleiding), Menda (praktijkassistente), Annemarie (praktijkassistente), E. Welleman (huisarts), T. van der Woel (huisarts).
V.l.n.r. S. Verkleij (huisarts in opleiding), L. Jobse (huisarts), Ilona (praktijkassistente in opleiding), Menda (praktijkassistente), Annemarie (praktijkassistente), E. Welleman (huisarts), T. van der Woel (huisarts). Foto: Sal van Dijk

Huisartsenpraktijk de Kleis 25 jaar

Nieuws

UITGEEST - Wat nu een grote huisartsenpraktijk in gezondheidscentrum Uitgeest is, begon 25 jaar geleden met twee dokters zonder praktijkruimte.

Nieuwbouwwijk de Kleis groeide toen zo hard, dat er voor al die nieuwe inwoners ook een nieuwe huisarts werd gezocht. Die zou praktijk aan huis houden, zoals de andere dokters in het dorp. Maar de tijden waren veranderd en er kwam niet één mannelijke, maar er kwamen twee vrouwelijke dokters. En die wilden geen praktijk aan huis, maar een aparte praktijkruimte. Daar was niet op gerekend. Met de hulp van gemeente, woningbouwvereniging e´n toestemming van omwonenden lukte het toch. Er werd een appartement op de begane grond van het appartementencomplex aan de Waterdief tijdelijk beschikbaar gesteld en door huisartsen Van Iersel en Welleman omgetoverd tot huisartsenpraktijk de Kleis. De slaapkamer werd wachtkamer, de huiskamer werd spreekkamer en op 1 april 1999 opende de praktijk haar deuren. De twee huisartsen en de assistente hadden alle tijd en aandacht voor hun patiënten.

Tijdelijk duurde toch nog zo’n zeven jaar. In die tijd groeide en bloeide de praktijk en werd er gezocht naar een definitieve plek om de zorg in de wijk zeker te stellen en uit te breiden. De begane grond van een nieuw te bouwen appartementencomplex in de wijk Waldijk bood een uitgelezen kans om de huisartsenpraktijk uit te bouwen tot een heus gezondheidscentrum. De eerste steen werd gelegd op 31 maart 2005 door gedeputeerde van Provinciale Staten mevrouw R. Kruisinga, en een jaar later konden de inwoners van Uitgeest er terecht voor huisartsenzorg, uitdeelpost van de apotheek, psychologenpraktijk, consultatiebureau en fysiotherapie.

Nu, in 2024, werken in de huisartsenpraktijk drie vaste huisartsen, twee waarnemende huisartsen, twee assistentes, een stagiaire, drie praktijkondersteuners en een huisarts in opleiding.
In die 25 jaar is de zorg veranderd, maar de missie om voor alle patie¨nten tijd en aandacht te hebben is nog net zo levend als 25 jaar geleden.

L. Jobse, T. van der Woel en E. Welleman (huisartsen)

Ontdek wat er zoal op het strand te vinden is.
Ga mee op ontdekkingstocht op het strand van Castricum 7 uur geleden
Vroeg op voor het mooiste licht.
Vroeg op en maak prachtige foto's in het Ilperveld 11 uur geleden
Nel van Meurs.
Expositie in het Koetshuijs 13 uur geleden
Op 4 mei mag de vlag van zonsopgang tot zonsondergang halfstok hangen.
Vlaggenprotocol 4 en 5 mei 2 mei, 16:00
V.l.n.r. voorzitter Veteranencomité Dannij van der Sluijs en veteranen Ricardo, Daan, Jos, Raoel en Leroy.
Veteranen hijsen 4 mei de vlag halfstok 2 mei, 10:00
Samen de regio ontdekken 1 mei, 15:10
Herdenkingsmonument bij de spoorlijn.
Programma herdenking oorlogsslachtoffers 1 mei, 12:00
Burgemeester Sebastiaan Nieuwland (r.) feliciteert echtpaar Walsmit met hun 60-jarig huwelijk.
Diamanten huwelijksfeest in Uitgeest 1 mei, 09:00
Luchtfoto van Uitgeest
Wat vind jij belangrijk voor de toekomst van Uitgeest? 30 apr, 16:00
Het monument langs de spoorlijn in de buurt van zorgboerderij Het Kooghuis.
Uitgeester monumenten: weiland bij Kooghuis en Veteranenplantsoen 30 apr, 10:00
Tussen de 'lakeien' vlnr: J. en F. de Beer-Paap, burgemeester Nieuwland, W. Hubenet, A. Corten en S. Zoet.
Vijf koninklijke onderscheidingen tijdens lintjesregen in Uitgeest 29 apr, 16:00
Nico Brantjes (links) en Lars de Bruijne blij met 'Groene Leeuw'.
Dorpsraad Uitgeest eert 'Groene Leeuwen' Lars de Bruijne en Nico Brantjes 29 apr, 14:15
Digitale krant