V.l.n.r. S. Verkleij (huisarts in opleiding), L. Jobse (huisarts), Ilona (praktijkassistente in opleiding), Menda (praktijkassistente), Annemarie (praktijkassistente), E. Welleman (huisarts), T. van der Woel (huisarts).
V.l.n.r. S. Verkleij (huisarts in opleiding), L. Jobse (huisarts), Ilona (praktijkassistente in opleiding), Menda (praktijkassistente), Annemarie (praktijkassistente), E. Welleman (huisarts), T. van der Woel (huisarts). Foto: Sal van Dijk

Huisartsenpraktijk de Kleis 25 jaar

Nieuws

UITGEEST - Wat nu een grote huisartsenpraktijk in gezondheidscentrum Uitgeest is, begon 25 jaar geleden met twee dokters zonder praktijkruimte.

Nieuwbouwwijk de Kleis groeide toen zo hard, dat er voor al die nieuwe inwoners ook een nieuwe huisarts werd gezocht. Die zou praktijk aan huis houden, zoals de andere dokters in het dorp. Maar de tijden waren veranderd en er kwam niet één mannelijke, maar er kwamen twee vrouwelijke dokters. En die wilden geen praktijk aan huis, maar een aparte praktijkruimte. Daar was niet op gerekend. Met de hulp van gemeente, woningbouwvereniging e´n toestemming van omwonenden lukte het toch. Er werd een appartement op de begane grond van het appartementencomplex aan de Waterdief tijdelijk beschikbaar gesteld en door huisartsen Van Iersel en Welleman omgetoverd tot huisartsenpraktijk de Kleis. De slaapkamer werd wachtkamer, de huiskamer werd spreekkamer en op 1 april 1999 opende de praktijk haar deuren. De twee huisartsen en de assistente hadden alle tijd en aandacht voor hun patiënten.

Tijdelijk duurde toch nog zo’n zeven jaar. In die tijd groeide en bloeide de praktijk en werd er gezocht naar een definitieve plek om de zorg in de wijk zeker te stellen en uit te breiden. De begane grond van een nieuw te bouwen appartementencomplex in de wijk Waldijk bood een uitgelezen kans om de huisartsenpraktijk uit te bouwen tot een heus gezondheidscentrum. De eerste steen werd gelegd op 31 maart 2005 door gedeputeerde van Provinciale Staten mevrouw R. Kruisinga, en een jaar later konden de inwoners van Uitgeest er terecht voor huisartsenzorg, uitdeelpost van de apotheek, psychologenpraktijk, consultatiebureau en fysiotherapie.

Nu, in 2024, werken in de huisartsenpraktijk drie vaste huisartsen, twee waarnemende huisartsen, twee assistentes, een stagiaire, drie praktijkondersteuners en een huisarts in opleiding.
In die 25 jaar is de zorg veranderd, maar de missie om voor alle patie¨nten tijd en aandacht te hebben is nog net zo levend als 25 jaar geleden.

L. Jobse, T. van der Woel en E. Welleman (huisartsen)

'De mooiste vis' wordt uitgebeeld door Voorleestheater Poppekus.
Bibliotheek IJmond Noord viert de BoekStartdag 15 minuten geleden
De Mooiste Vis.
Onderwateravontuur bij LeesLokaal 3 uur geleden
Gezellig samen Sakkie'z maken. Help je ook mee?
SAKKIE'z voor je boodschappen, lekker duurzaam! 5 uur geleden
GreenBiz IJmond, bedrijf Bennex en het Nova College gaan in Uitgeest-Noord van start met een uniek project om de netwerkcongestie te verminderen.
JTF subsidie voor Energiehub Uitgeest-Noord gisteren
Judith Hollenberg en Hein Dil vertellen over de lokale geschiedenis tijdens een ommetje vanuit het Museumgemaal 1879 in Akersloot.
Oer-IJ ommetje Akersloot 28 mei, 10:00 1
HSV- FC Uitgeest
FC Uitgeest wint voor de 2e maal van de kampioen HSV 27 mei, 12:53
Situatie op de Provincialeweg tijdens de ochtendspits...
Aanrijding Provincialeweg N203 27 mei, 12:25
Koningin Máxima reikt het Gouden Appeltje uit aan een van de prijswinnaars.
Publiek kan stemmen op kanshebbers Appeltje van Oranje 2024 26 mei, 16:00
Afbeelding
Vernieuw uw paspoort en identiteitskaart op tijd 26 mei, 12:00
Directeur Krista Walter van KennemerWonen (3e v. links) en wethouders wonen en klimaat van de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo.
Gemeenten en Kennemer Wonen ondertekenen convenant voor Toekomstbestendige Woningbouw 26 mei, 10:00
Afbeelding
Zomerexpositie Kop van WaZ 26 mei, 10:00
Samen sterker voor sport en bewegen.
Netwerkbijeenkomst Sportakkoord Uitgeest: samen sterker voor sport en bewegen 25 mei, 12:00
Digitale krant