Logo uitgeester.nl
Schoenmaker Henk Heine
Schoenmaker Henk Heine
Uitgeest

Lezing in Dorpshuis de Zwaan: Schoenmaker Henk Heine

  Human Interest

UITGEEST - De familie Heine heeft sinds 1905 een schoenmakerij. Dit is het oudste schoenmakersbedrijf in Nederland. Opa Heine is begonnen in 1905. In 1955 heeft de zoon van opa het bedrijf overgenomen. Henk is op z'n veertiende begonnen als schoenmaker en in 1967 in Uitgeest. Hij heeft een opleiding opgevolgd in Amsterdam. Dit is de enige opleiding in Nederland tot schoenmaker. Op dit moment zijn er 58 leerlingen.

Zijn vrouw, Corrie Heine, heeft meegeholpen in de zaak, maar niet met het schoenmaken zelf. Wel met het inrichten van de etalage, het aannemen van de schoenen, verkoop van tassen, portemonnees, riemen en de stomerij. Dit was tijdelijk. Henk is vijf jaar leraar geweest op de Tweede Technische School in Amsterdam. Sinds 40 jaar neemt hij examens af en dat blijft hij ook doen. Hij geeft advies aan schoenmakers en geeft cursussen schoenmaken op wedstrijdniveau. Hij is hoofdjury van de vak wedstrijden in Nederland. Henk is vier keer Nederlands en vier keer Europees kampioen geworden (in 2001 de laatste keer). Henk is per 1 januari 2017 na 50 jaar gestopt als schoenmaker en gaat nu, samen met zijn vrouw, van zijn vrije tijd genieten, hoewel hij nog genoeg schoenmakers activiteiten heeft.

Donderdag 28 september, van 09.30 – 11.00 uur. Kosten € 2,-- inclusief koffie/thee in de pauze. Kaarten zijn vooraf op het kantoor van de S.U.S. op aan de zaal te verkrijgen.

INFORMATIE EN OPGEVEN:
Deze activiteiten vinden plaats in Dorpshuis de Zwaan. Informatie en kaartverkoop op het kantoor van de Stichting Uitgeester Senioren, op de eerste etage van Dorpshuis de Zwaan, Middelweg 5, 1911 EA Uitgeest, telefonisch: 0251 – 31 90 20 of via de mail: s.u.s@inter.nl.net. Zie ook de website: www.uitgeestersenioren.nl.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>