Afbeelding
Foto: aangeleverd

Social media tips voor bedrijven in Uitgeest

Algemeen

Wat is social media marketing? Simpel, marketing via social media. Social media is de verzamelnaam voor platformen waarbij de gebruikers de inhoud maken. Denk bijvoorbeeld aan Facebook, daar worden dagelijks berichten gepost door de gebruikers zelf. Content marketing is het verzamelbegrip voor de activiteiten die ervoor zorgen dat de naamsbekendheid van een bedrijf of merk vergroot wordt. Denk bijvoorbeeld aan billboards met reclames of advertenties in de krant. Social media marketing betekent dus eigenlijk marketing via social media. 

Platformen zoals Facebook en Instagram

Social media is niet zomaar een fenomeen dat maar bij een aantal mensen gebruikt wordt. Miljarden mensen gebruiken dagelijks een of andere vorm van sociale media. Op dit moment zijn onder andere Facebook, Twitter, Snapchat en Instagram grote spelers binnen de wereld van sociale media. Moet je nagaan wat een mogelijkheden deze apps representeren voor marketingdoeleinden. Voornamelijk Instagram is tegenwoordig het grootste platform wat betreft social media marketing. Via zakelijke accounts kunnen bedrijven naar hartenlust reclame maken en hun bereik vergroten. 

Instagram shopping voor online bedrijven in Uitgeest

Eén van de bewijzen waarom Instagram een marketing walhalla is, is de vrij nieuwe functie van Instagram Shopping op de app. Deze functie staat nog in de kinderschoenen maar het maakt voor bedrijven mogelijk om het gat te dichten tussen hun social media accounts en de eigen website. Met Instagram Shopping kunnen bedrijven bijvoorbeeld hun nieuwe collectie tonen via posts en de kledingstukken taggen met een prijskaartje. Volgers zien alleen de prijskaartjes wanneer ze op de afbeelding klikken. Ook is het mogelijk om een link naar de eigen website toe te voegen of zelfs direct via Instagram producten te kopen. 

Spread the love

Naast het inzetten van een influencer is het ook effectief gebleven als bedrijven met een duidelijke boodschap komen én als zij hun volgers aanzetten tot participatie. Nike heeft bijvoorbeeld een zeer bekende hashtag: #justdoit, dat overbrengt dat iedereen sportief kan zijn. Met actief vragen stellen via social media accounts of bij een challenge opzetten zet je als merk je volgers aan mee te doen en zich onderdeel te voelen van je gemeenschap. 

Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 14 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 18 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 20 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant