Afbeelding
Foto: Bas Kaligis

Benck van Velzen wint kartrace in Lelystad

Algemeen

LELYSTAD – Drie wedstrijden, drie gewonnen. Voor karter Benck van Velzen was de Winter Cup van Kartcentrum Lelystad (KCL) een groot succes. De veertienjarige snelheidsduivel uit Heemskerk blikt terug op een uitermate succesvol begin van het jaar in de RK1-klasse. Wat hem betreft is het slechts de opmaat naar nog meer overwinningen.  "Dit is een goed begin van het jaar", zei een opgetogen Benck. "De eerste race heb ik gewonnen met tien seconden voorsprong en de tweede race met elf. Dat laatste was nota bene op een droge baan." Waardoor hij dit jaar meteen zo sterk voor de dag is gekomen? Het antwoord liet zich raden. "Ik heb in de winter heel veel getraind. En mijn papa heeft me veel geholpen. Hij is mijn monteur. Hij heeft een superafstelling gevonden."

Helaas won Benck het kampioenschap net niet. Dat kwam omdat hij één van de vier races heeft moeten missen vanwege zijn deelname aan het Kartfestival. "Dat is jammer natuurlijk. Ik heb de titel op een paar punten gemist, maar je kunt niet op twee plekken tegelijk zijn. En we wilden heel graag meedoen tijdens het Kartfestival", legde Benck uit. Gevraagd naar welke van de drie Winter Cup-overwinningen zijn mooiste was, noemde de snelle Noord-Hollander gedecideerd de eerste. "Omdat het de eerste keer was dat ik met volle overtuiging een race had gewonnen", legde Benck uit. "Ik ben toen bij de start weggereden en daarna niet meer omgekeken. Die race won ik echt overtuigend."

Zo'n sterk begin van het seizoen smaakt natuurlijk naar meer. En dus heeft Benck zijn zinnen nu gezet op het Nederlands kampioenschap viertakt van organisator Chrono. "Daarin wil ik zover mogelijk komen. Minimaal een plek in de top drie. En verder gaan we alle clubwedstrijden in Strijen rijden. En we gaan ook meedoen aan de NXT Grand Prix in Emmen en op Texel. Alles bij elkaar rijden we ergens tussen de vijftien en twintig races. Dat is meer dan vorig jaar. Ik wil gewoon zoveel mogelijk rijden en dan zo hoog mogelijk eindigen."

Het wordt wellicht het laatste jaar dat Benck in de RK1-klasse zal uitkomen. Want sinds dit jaar lonkt een nieuwe viertaktklasse: Rookie4shift, een product dat door KCL en Arthur en Indy Dontje in het bijzonder is bedacht en uitgewerkt. Het gaat hier om de eerste viertakt schakelkart in de wereld en die heeft onlangs zijn wedstrijddebuut beleefd tijdens de eerste ronde van het NK. Benck ziet het wel zitten er zelf ook in te gaan racen. "Ik heb al een paar keer in zo'n kart getraind. Het is best zwaar rijden met die koppeling. Maar het ging lekker. Schakelen is toch weer een stapje hoger, dus dat maakt het interessant. Maar voorlopig ben ik nog bezig met RK1."

Zijn uitstekende seizoensstart belooft alvast heel wat voor de rest van het seizoen. "Ik heb nu een echt tevreden gevoel. Het is zeker een lekker begin. Het kan niet beter. Nou hopen dat de rest van de races ook zo goed zullen gaan!"

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 1 uur geleden 7
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 2 uur geleden 11
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 5 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 23 uur geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant