Afbeelding

Cursussen georganiseerd door Bibliotheek IJmond-Noord en SeniorWeb Korte cursus Werken met 'de cloud'

Human Interest Uitgeest

Gratis cursus 'Werken met de digitale overheid'

REGIO - Heeft u al een DigiD? Een afspraak maken bij de gemeente om uw paspoort te verlengen? Een zorg- of huurtoeslag aanvragen? Dat kan vaak alleen nog maar via de computer. En u heeft er een DigiD voor nodig. In de cursus 'Werken met de digitale overheid' leert u hoe u dat allemaal kunt doen, en u maakt meteen een DigiD aan.

De cursus bestaat uit vier lessen van twee uur, van 09.30-11.30 uur. De eerste les is op maandag 6 maart. De volgende lessen zijn op maandag 13, 20 en 27 maart. Om mee te kunnen doen, moet u wel al een beetje kunnen internetten. Deelnemen aan de cursus is gratis, bij inschrijving vooraf. Cursuslocatie: bibliotheekvestiging Beverwijk, Kerkplein 5. Voor inschrijving kunt u terecht bij de klantenservice in de bibliotheek van Beverwijk (Kerkplein 5) of Heemskerk (Maerten van Heemskerckplein 3) of op www.bibliotheekijmondnoord.nl. Maximum aantal deelnemers: 8.

Workshop Orde op uw pc
In Beverwijk start SeniorWeb op maandag 6 maart a.s. om 14.00 uur de tweedelige workshop 'Orde op uw pc.' In twee lessen van twee uur (les 2: 13 maart) leert u over handig gebruik van mappen en bestanden. Gebleken is dat veel mensen daar moeite mee hebben. De workshop geeft antwoord op vragen als: Waar staat wat en hoe houd ik het overzicht? Hoe kan het dat ik een bestand kwijt ben en hoe vind ik het terug? Maximum aantal cursisten: 8. Locatie: bibliotheekvestiging Beverwijk, Kerkplein 5. Bezoek voor meer info en inschrijving de openbare bibliotheek of schrijf u in via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl.

Tweedelige cursus 'Werken met de cloud'
Op dinsdag 7 maart a.s. start de tweedelige cursus Werken met 'de cloud.' (Les twee is op 14 maart). U leert wat de cloud nu eigenlijk is en welke cloud-diensten er zijn. Ook de cloud-dienst One Drive van Microsoft komt ter sprake. Wat kunt u daarin bewaren en waarom zou u dat doen? En hoe kunt u uw gegevens met behulp van One Drive synchroniseren op al uw apparaten? Ook komt aan de orde hoe veilig het werken ermee is en wat de kosten zijn van het gebruik ervan. Maximum aantal cursisten: 8. Lestijden: van 14.00 -16.00 uur. Locatie: Baptistenkerk, Maerten van Heemskerckstraat 43, Heemskerk. Kom voor meer info en inschrijving naar de openbare bibliotheek of schrijf u in via de website www.bibliotheekijmondnoord.nl (zie daar de Agenda). Deze workshop is voor u georganiseerd door SeniorWeb in samenwerking met Bibliotheek IJmond Noord. Deelname aan de cursus bedraagt € 20,-.

De volkstuinen langs de Geesterweg en De Kuil in Uitgeest.
Akkoord over verplaatsing volkstuinen De Kuil voor nieuwbouw Geesterheem 18 uur geleden 11
Fieneke en Joop de Beer.
Koninklijke onderscheiding voor echtpaar De Beer 19 uur geleden 33
Getekend door Sila en Amirali.
Kindcentrum Cornelis tegen voedselverspilling 22 uur geleden
Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 25 apr, 15:00
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 25 apr, 12:00
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 25 apr, 12:00
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 25 apr, 10:00
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 25 apr, 10:00
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 24 apr, 16:00
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Digitale krant