Voorbeschouwing AZ

  Zakelijk

Na 5 punten uit 3 wedstrijden staat AZ momenteel tweede in Groep L in de Europa league. Donderdag gaat de club van Arne Slot op bezoek bij Astana uit Kazachstan. Astana FC heeft tot nu toe alle wedstrijden in de Europa League verloren en hierdoor wordt een goed resultaat verwacht voor AZ. Vooral na wedstrijd in het CARS JEANS stadion op donderdag 24 oktober waar AZ 6 keer het net wist te vinden tegen de spelers van Astana.

Gouden koppel Stengs en Baudu
Toen afgelopen seizoen John van den Brom vertrok naar FC Utrecht was het afwachten wat er met AZ zou gebeuren. Arne Slot doet het tot nu toe echter fantastisch en dit komt mede door de jeugdopleiding van AZ die enkele geweldige talenten heeft afgeleverd aan het eerste team van de club uit Alkmaar. Stengs(20) en Baudo(18), die beide geblesseerd waren in het seizoen 2018/2019, zijn vooral de spelers die opvallen in dit seizoen. Zo zijn beide spelers al goed voor veel assist en goals, is Stengs opgeroepen voor het Nederlands Elftal en worden ze beide gezien als een van de grootste talenten van Nederland.

Na de 0-4 overwinning in de uitwedstrijd bij PSV stroomt de club van Arne slot over van complimenten. Waar er vroeger zelden werd gewonnen van een team uit de traditionele top 3, is dit seizoen alles anders. Niet alleen PSV werd uit verslagen, maar ook Feyenoord. Mede hierdoor staat AZ op dit moment op een verdiende tweede plek in de competitie.

Waar Astana in de Europa league nog geen enkel punt wist te pakken, is dit in de competitie wel anders. Daar staat de ploeg op de eerste plek in de competitie en wist het 4 van de laatste 5 wedstrijden te winnen. Hoewel verwacht wordt dat AZ de wedstrijd zal winnen kan het door de verre reis toch een lastig potje worden voor AZ.

De andere wedstrijd die gespeeld wordt in Groep L is Manchester United – Partizan. De nummer 1 en nummer 3 in de groep. Hoewel Machester in de competitie nog niet de juiste vorm wist te winnen, doet de ploeg het wel goed in de Europa league en wordt verwacht dat mannen van Ole Hunnar Solskjaer weten te winnen van Partizan.

Meer berichten