Foto: aangeleverd
Bedrijf Belicht

Prachtige damesmode bij Forty Eight Amsterdam in de jachthaven Uitgeest: 'Goede kwaliteit tegen een leuke prijs'

  Zakelijk

In de jachthaven van Uitgeest vinden we sinds kort een prachtige winkel met damesmode van goede kwaliteit in vrolijke kleuren. Vrijdag 15 februari opende Forty Eight Amsterdam zijn deuren op deze fantastische locatie. "Naast ons normale assortiment dat bestaat uit draagbare, kwalitatief goede en betaalbare dameskleding verkopen wij ook zomerse artikelen zoals slippers, mooie tassen en makkelijke jurkjes, eigenlijk alles wat met een mooie zomerse dag te maken heeft. Op deze zonnige dagen is het bij ons altijd druk. Wij passen dus prima in dit rijtje mooie winkels", zo vertelt eigenaresse Amy, die de winkel met behulp van haar moeder runt.

Brand in het tuinhuis

Alles begon met een dramatische situatie. Vorige jaar startte de 23-jarige ondernemende Amy een webshop met dameskleding vanuit haar appartement in Amsterdam. Ze maakte al webshops en was geïnteresseerd in mode dus ze besloot dit te combineren. Ze kocht voorraad in en al snel kreeg ze het zo druk dat haar appartement te klein werd voor haar voorraad en de bijbehorende inpakactiviteiten.

Haar ouders boden hun tuinhuis aan als werkplek. Maar in december 2018 sloeg het noodlot toe: er ontstond een brand. Het tuinhuis, de schuur én de achtergevel van het woonhuis in Akersloot brandde tot de grond toe af, inclusief de voorraad van Amy's webwinkel. Amy is een doorzetter en besloot de webshop samen met haar moeder, die sindsdien officieel vennoot werd, voort te zetten in de kantine van de fietsenwinkel van haar oom en tante in Krommenie.

Een rollercoaster: van casco pand tot een prachtige winkel in twee weken

Inmiddels hadden veel vrienden en bekenden de webwinkel van Amy en Astrid ontdekt. Er kwamen in het tuinhuis in Akersloot zelfs te pas en te onpas klanten aan de deur. Omdat de kantine van haar oom en tante niet ideaal was als winkelruimte gingen de ondernemende moeder en dochter op zoek naar een winkelpand. Dat vond ze in de jachthaven Uitgeest op 1 februari 2019. In twee weken tijd toverde ze het casco pand om in een strakke winkel met paskamers, een toonbank, een gezellige tafel en een zee van ruimte voor haar prachtige kleding. "Het was een rollercoaster maar door ons hierop te richten hebben we die afschuwelijke brand goed kunnen verwerken", aldus Amy.

Kleding voor alle generaties

Bij Amy en Astrid krijgen klanten altijd een eerlijk advies. "Onze doelgroep is heel breed, ik draag zelf kleding uit de winkel, mijn moeder ook en zelfs mijn oma draagt onze kleding", glimlacht Amy. De collectie gaat van maat 36 tot maat 52, dus ook dames met een maatje meer kunnen terecht bij Forty Eight Amsterdam. "Onze missie is om draagbare kwalitatief goede kleding te verkopen tegen een betaalbare prijs".

De openingstijden van Forty Eight Amsterdam zijn van woensdag tot en met vrijdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur, op zaterdag van 10.00 uur tot 16.00 uur en bij aangepaste openingstijden, bijvoorbeeld tijdens een evenement, dan wordt dit via de Facebooksite gemeld.

Forty Eight Amsterdam

Lagendijk 1 p

1911 MT Uitgeest

06- 11 73 79 92

www.fortyeightamsterdam.nl

info@fortyeightamsterdam.nl

fb: fortyeightamsterdam

insta: fortyeightamsterdam

Parkeren is gratis


Meer berichten