Ingeborg en Anne Hilgersom.
Ingeborg en Anne Hilgersom. (Foto: aangeleverd)
Bedrijf Belicht

Feest bij INKX huid en haar: in 12,5 jaar van kapsalon naar haar- en huidinstituut

  Zakelijk

INKX Wellness
Gildenplein 1
1967 KL Heemskerk
0251- 208 448
Website + webshop: www.inkx.eu
E-mail: info@inkx.eu
FB: @inkxwellness
Instagram: inx.huid.haar

Parkeren is gratis

Als je binnenloopt in de ruime moderne salon van INKX huid en haar kun je jezelf bijna niet voorstellen dat eigenaresse Ingeborg ooit in haar garage aan De Hoop in Uitgeest begonnen is als kapster. De garage werd te klein en Ingeborg begon de zaak en de activiteiten uit te breiden. "We richten ons tegenwoordig voornamelijk op medische behandelingen," vertelt Anne, de dochter van Ingeborg die werkzaam is in het bedrijf als schoonheidsspecialiste.

Inmiddels heeft de kapsalon zich ontwikkeld tot een heus haar- en huidinstituut en zijn zij al 12,5 jaar gevestigd aan het Gildenplein 1 in Heemskerk. Reden voor een feestje dus: op 7 juni a.s. is iedereen van harte uitgenodigd om te komen kijken van 09.00 uur tot 16.00 uur. Het wordt een feestelijke dag met een hapje, een drankje, een dj én prachtige jubileumkortingen op de bij INKX verkrijgbare producten.

INKX huid en haar gaat verder waar de rest stopt

Bij INKX huid en haar vindt u alles op beautygebied onder één dak, maar ze gaan net even verder waar de gewone beauty- en kapsalon stopt. Naast kappersbehandelingen kunt u bij INKX terecht voor Darling extensions, permanente make-up, verschillende medische peelings (maar wel op een zo natuurlijk mogelijke basis), behandelingen voor acne en hyperpigmentatie, anti-ageing en haarwerken. Ook is er regelmatig een cosmetisch arts aanwezig. De producten die INKX voert zijn allemaal 100% biologisch, dat wil zeggen: zonder parabenen en sulfaten.

Uniek in de regio zijn de behandelingen die INKX biedt voor dunner wordend haar. Denk maar aan scalp pigmentatie, een behandeling om bij dunner wordend haar de hoofdhuid te camoufleren met 100% natuurlijk pigment. "De behandeling geeft direct resultaat en het is fantastisch om mensen die onzeker binnenkomen met een brede lach de deur uit te zien gaan," vertelt Anne enthousiast.

Binnen een jaar uw eigen haar terug bij haarverlies

Ook biedt INKX een behandeling aan waarbij het haar wel degelijk teruggroeit, genaamd Stemcell Therapy. Een elixer met vitamines en mineralen activeert de eigen stamcellen om nieuw haar aan te maken. Na de eerste maand zijn er al donshaartjes zichtbaar, die geleidelijk langer en donkerder worden. Het hele proces duurt een jaar maar daarna is er niets meer te zien van de kale plek. Deze behandeling is ook zeer geschikt voor mensen met de haarziekte alopecia. "Als we aan het einde van de behandeling zien dat onze klanten hun zelfvertrouwen hebben teruggevonden kan onze dag niet meer stuk," vertelt Anne. De Stemcell Therapy is overigens ook zeer geschikt voor de wenkbrauwen.

Vooruitstrevend en maatschappelijk betrokken

De behandelingen komen uit Amerika en INKX huid en haar is voorloper op het gebied van deze noviteiten. Dat komt omdat eigenaresse Ingeborg zeer vooruitstrevend is en overal op afstapt, daarom is zij ook vaak op reis. Op deze manier blijft zij op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van beauty, wellness, cosmetische en medische behandelingen. Bij INKX huid en haar is het mogelijk om uw haar te doneren (minimale lengte van 25 cm) aan zieke kinderen die als gevolg van een behandeling of andere oorzaak een pruik nodig hebben. Dit gaat via de Stichting Haarwensen (haarwensen.nl) van Yvonne de Boer in het AMC.

Meer berichten