Afbeelding
Foto: TheDigitalWay | Pixabay

Auto-inbraken in Uitgeest zijn toegenomen

Zakelijk

Voor dieven is het inbreken in een auto tegenwoordig een goudmijn. Auto's bevatten dure ingebouwde navigatiesystemen, radio's en vergeet de inhoud van het dashboardkastje niet.

Zeker in Uitgeest is het aantal auto-inbraken in 2018 ten opzichte van 2017 met wel 106 % toegenomen. In 2018 hebben er 33 auto inbraken plaatsgevonden. In de provincie Noord-Holland hebben de meeste auto inbraken plaatsgevonden met een gemiddeld aantal van wel 33,5 auto-inbraken per dag. Noord-Holland wordt gevolgd door Zuid-Holland met 32,2 auto-inbraken per dag. Dit zijn heel andere getallen dan een provincie als Drenthe, waar slechts gemiddeld 1 auto per dag wordt ingebroken.

Wat moet je doen bij een auto-inbraak
Als je ontdekt hebt dat er in je auto is ingebroken, is het zaak om direct actie te ondernemen. Je gaat natuurlijk uitzoeken of er mogelijk wat vergoed wordt. Bij een auto-inbraak kun je twee verzekeringen aanspreken, namelijk de inboedelverzekering en de autoverzekering. Wat een verzekering vergoedt, verschilt per verzekeraar en verzekering. De één heeft weer andere dekkingsvoorwaarden dan de ander en de ene verzekeraar keert een hoger bedrag uit dan de ander.

Wat vergoedt een autoverzekering?
Over het algemeen zijn er drie soorten autoverzekeringen die je kunt afsluiten: WA-verzekering, beperkt casco of een allriskverzekering. Een WA-verzekering is verplicht als autobezitter, hiermee is de schade gedekt die je met een auto aan iets of iemand anders aanbrengt. Met alleen deze verzekering is schade aan je eigen auto niet gedekt, dus ook niet als je autoruit of slot schade oploopt door een autodief. Met een beperkt casco of allriskverzekering wordt deze schade wel vergoed en wordt ook de inbraak van spullen vergoed die door de fabrikant zijn ingebouwd, zoals: ingebouwde navigatie, radio, airbags en velgen. Mocht je na de koop van je auto extra accessoires hebben toegevoegd, zoals een trekhaak of gastank bijvoorbeeld, dan zul je hiervoor een extra dekking moeten afsluiten. Let hier dus goed op.

Wat vergoedt een inboedelverzekering?
Voor losse spullen in je auto die uit je auto gestolen zijn, kun je mogelijk een claim indienen bij je inboedelverzekering. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een telefoon of portemonnee. Net als bij de autoverzekering zijn er bij de inboedelverzekeringen ook grote verschillen in dekkingsvoorwaarden en maximale bedragen. Sommige inboedelverzekeringen vergoeden niks bij een auto-inbraak, terwijl een ander maximaal € 250,- uitkeert en weer een andere verzekering betaalt maximaal € 1000,-.

Wanneer kan je een claim indienen bij een auto-inbraak?
Er zijn een aantal voorwaarden waar je aan moet voldoen om een claim in te dienen bij je autoverzekering of inboedelverzekering. Ten eerste is het belangrijk om aangifte te doen, zonder aangifte neemt de verzekering de claim niet op. Ten tweede moet je auto op slot hebben gezeten, anders heb je het de dieven wel erg makkelijk gemaakt. Ten derde mogen de losse spullen niet in het zicht hebben gelegen. Wees je er bewust van dat een goedkope autoverzekering niet altijd alles dekt, hetzelfde geldt voor een goedkope inboedelverzekering.

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 3 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 5 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren 23 uur geleden
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant