Vakantiepark de MeerParel: sfeer aan het meer.
Vakantiepark de MeerParel: sfeer aan het meer. (Foto: Aangeleverd)
Bedrijf Belicht

Vakantiepark de MeerParel: sfeer aan het meer

  Zakelijk

Wat van oudsher jachthaven Zaadnoordijk was is door de jaren heen omgetoverd tot een pareltje aan het Uitgeestermeer met veel recreatiemogelijkheden. Vakantiepark de MeerParel wordt dan ook druk bezocht door toeristen die van heinde en verre komen. Het vakantiepark bestaat uit 120 recreatiewoningen, waarvan een deel met ligplaats voor de boot. Iedere woning is compleet ingericht, zelfs met een wasmachine en een droger. Het is ook mogelijk om een boot, fiets of een kano te huren en op het terrein vindt u twee prachtige restaurants en speelgelegenheid voor de kinderen.

Van tranendal naar parel aan het Uitgeestermeer

Caroline en Menno, die sinds 25 jaar het beheer van de jachthaven doen, namen 9 jaar geleden de verhuur van de woningen op zich. "Toen wij het overnamen was er veel langdurige verhuur, wat logischerwijze veel arbeidsimmigranten en gescheiden mensen aantrok. In de volksmond werd het park 'het tranendal' genoemd. Wij wilden van dit stigma af en besloten de verhuur op ons te nemen. Nu is de langdurige verhuur kleinschaliger, controleerbaar en beheersbaar omdat wij er zelf alle grip op hebben," aldus Menno. Het echtpaar slaagde erin om van 50 toeristische boekingen in het eerste jaar naar 1700 toeristische boekingen te gaan tijdens het afgelopen zomerseizoen. Het was een omslagpunt en de beleving op het park veranderde aanzienlijk.

Het echtpaar blijft het park ontwikkelen: er zijn nieuwe soorten woningen bijgekomen, er wordt gewerkt aan een prachtig groenplan en er wordt ontzettend veel georganiseerd. Er heerst een serene rust op het vakantiepark en het park is perfect onderhouden. Veel toeristen weten vakantiepark de MeerParel te vinden. "We hebben zelfs een aantal vaste gasten die ieder jaar terugkomen, bijvoorbeeld bijna tien Duitse gezinnen en een vaste vriendengroep vissers. Het valt ook op dat Scandinaviërs Uitgeest steeds vaker weten te vinden," vertelt Menno. Uitgeest is dan ook de perfecte uitvalsbasis voor toeristen. Amsterdam en Alkmaar liggen vlakbij, het strand is op fietsafstand en denk eens aan de bloembollenvelden. De droomwens van Menno en Caroline is om een hotel te bouwen voor kortdurende verblijven en Uitgeest nog beter op de toeristische kaart te zetten. "Een mooi hotel, passend in het plaatje van deze mooie omgeving," mijmert Caroline.

Havenlodges en 't Kraaijennest

Een aantal recreatiemogelijkheden zijn het waard om even uitgelicht te worden, te beginnen bij de Havenlodges. "Dit is een nieuw fenomeen, de Havenlodges. Deze boten liggen aan de rand van de jachthaven en hebben een vrij uitzicht over het Uitgeestermeer. Door de grote raampartijen kun je de hele dag genieten van het kabbelende water en je zo even 'alleen op de wereld' voelen met je gezin," vertelt Menno. De Havenlodges hebben vier slaapplaatsen en een ligplaats. Ook is er nog de mogelijkheid om in 't Kraaijennest te verblijven, een zespersoonswoning die geschikt is voor mindervalide gasten. "De woning is heel knus en mooi ingericht, het heeft geen kille ziekenhuisuitstraling," legt Caroline uit. Iedereen die een woning huurt voor een week krijgt gratis een dagdeel een sloep tot zijn beschikking. Zo ver gaat de service van de MeerParel.

Caroline en Menno nodigen Uitgeesters van harte uit om eens een kijkje te komen nemen op het vakantiepark de MeerParel. Welke evenementen er georganiseerd worden en nieuws over de laatste ontwikkelingen kunt u volgen via de website van vakantiepark de MeerParel.

Vakantiepark de MeerParel

Lagendijk 7

1911 MT Uitgeest

Telefoon: 0251-825097

E-mail adres: info@demeerparel.com

Website: www.demeerparel.com

Meer berichten