Logo uitgeester.nl
Foto: Pixabay
Uitgeest

Voordelen van elektrisch rijden

  Zakelijk

Er wordt steeds vaker gezegd dat elektrisch rijden de toekomst is. Elektrisch rijden heeft dan ook zeker veel voordelen ten opzichte van rijden in een benzine of dieselauto. In eerste instantie is elektrisch rijden een stuk beter voor het milieu, je maakt geen gebruik meer van fossiele brandstoffen en daarnaast kun je in veel gevallen ook nog eens gebruik maken van financiële voordelen. Denk je eraan om een nieuwe auto te kopen? Overweeg dan eens om elektrisch te gaan rijden en jouw oude vervuilende auto van de hand te doen.

Een beter milieu begint bij jezelf

Het milieu heeft afgelopen eeuwen veel te lijden gehad door toedoen van ons mensen. Zou het dan niet fijn zijn dat je aan het herstel van het milieu iets kunt bijdragen? Traditionele auto's rijden op fossiele brandstoffen. Dit is op meerdere manieren vervuilend voor het milieu. Allereerst raken fossiele brandstoffen langzaam op, hierdoor worden de grondstoffen die wij uit de aarde halen uitgeput. Daarnaast zorgt de uitstoot van auto's die op gas, diesel of benzine rijden nog eens voor extra vervuiling van het milieu. De luchtkwaliteit wordt hierdoor slechter wat nadelig is voor mensen, dieren en planten. Een elektrische auto wordt niet aangedreven door een brandstofmotor en stoot dus ook geen schadelijke stoffen uit die het milieu kunnen aantasten. Ook zijn er voor elektrisch rijden geen fossiele brandstoffen nodig.

Financiële voordelen

De aanschaf van een nieuwe elektrische auto is over het algemeen nog redelijk prijzig. Tegenwoordig kun je hiervoor gelukkig gebruik maken van verschillende financiële voordelen die de kosten voor de aanschaf wat kunnen drukken. Zo betaal je voor een volledig elektrische auto tot 2021 geen aanschafbelasting en ook geen wegenbelasting. De bijtelling is met 4 % ook zeer aantrekkelijk. Maak je de keuze om een hybride auto te gaan rijden? Dan betaal je met een auto die maximaal 50 gram CO2 per kilometer uitstoot wel wegenbelasting. Dit is overigens maar 50 % van wat het bedrag zou zijn als de auto niet elektrisch is aangedreven. Naast deze voordelen ben je natuurlijk ook geen kosten meer kwijt aan brandstof en betaal je in verhouding minder aan de energiekosten dan wanneer je nog zou moeten tanken.

Weg met de oude auto

Nu je hebt besloten over te stappen op een elektrische auto wordt het tijd om te bedenken wat je met jouw oude auto gaat doen. Als de auto nog in goede doen is dan kun je deze waarschijnlijk inruilen bij de garage waar je een elektrische auto koopt. De inruilwaarde kan er dan voor zorgen dat je minder hoeft te betalen voor de aanschaf van de nieuwe elektrische auto. Is de inruilwaarde laag of wil de garage jouw auto niet innemen? Dan kun je proberen om de auto zelf te verkopen. Is de auto helemaal afgeschreven, dan kun je er beter voor kiezen om de auto naar een autosloperij in Heiloo te brengen. In de buurt van Heiloo is altijd wel een geschikte autosloperij te vinden. De auto wordt dan professioneel gedemonteerd en aan de hand van een vrijwaring die je van de sloperij krijgt, kan worden aangetoond dat jouw oude vervuilende auto vernietigd is.

Meer over elektrische auto's vindt je hier.

Meer berichten