Het thema van dit jaar was 'Just Dance in the City'.
Het thema van dit jaar was 'Just Dance in the City'. Foto: Aangeleverd

Uitgeester leerlingen dansstudio schitteren op het podium

Verenigingen Uitgeest

UITGEEST - Afgelopen zaterdag 23 maart vond de jaarlijkse voorstelling van Dansstudio Just Dance/Stichting Balletclub Uitgeest plaats in de Stadsschouwburg Velsen. Een dansvoorstelling door ruim 200 leerlingen (met uitzondering van de peutergroep) van deze dansschool uit Uitgeest.

Het thema van dit jaar was 'Just Dance in the City'. Het publiek in de volledig uitverkochte zaal (ruim 700 plaatsen) werd meegenomen op een reis langs verschillende steden in de wereld. De show opende met een veiligheidsinstructie van stewardessen, net zoals in een echt vliegtuig! De hoofdrol werd gedanst door Jette Terra. De 8-jarige leerlinge van de dansschool nam als rode draad het publiek mee langs een aantal steden. Zo danste de hiphopgroep op een nummer over Parijs, danste een van de vele streetdancegroepen op een nummer over Tokyo en vloog het vliegtuig ook langs Florida. Met de twee kleinste kleutergroepen danste Jette een Arabische dans en Chinees zakdoekje leggen. Dit was een kleine greep uit de vele dansen die in de bijna twee uur durende show te zien waren.

De klassieke balletgroepen, moderne dansgroepen, de groep Dance&Fit (30+) en niet te vergeten de boysclass hebben ook hun dansprestaties laten zien tijdens de voorstelling. Alle leerlingen hebben genoten van deze show. Dit straalden zij uit tijdens de finale, waarbij alle deelnemers het podium op kwamen om een groot applaus van de aanwezige ouders, grootouders, broers, zussen, vrienden en vriendinnen en een roos in ontvangst te nemen! Dit jaar was ervoor gekozen de jaarlijkse voorstelling niet aan het einde van het dansseizoen te doen, maar al in maart. De reden hiervoor was het aankomende zwangerschapsverlof van docente Roxanna Ouchene-Vastmaar. Samen met docente Yorinde Janmaat had zij de artistieke leiding en productie van de voorstelling. De danslessen van dit seizoen lopen door tot 12 juli 2019. Benieuwd? Kom langs voor een gratis proefles! Kijk op www.dansstudiojustdance.nl voor het actuele rooster.

Een dansvoorstelling door ruim 200 leerlingen.
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 1 uur geleden
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 4 uur geleden 3
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 9 uur geleden
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Varend door het Ilperveld.
Broedende weidevogels en voorjaarsbloemen in het Ilperveld 22 apr, 10:00
Voedselbank.
Met spoed gezocht: twee vrijwilligers gezocht voor de Voedselbank 22 apr, 09:00 1
Deelnemers aan de Ronde van Noord-Holland hebben een mooi bedrag bij elkaar gefietst t.b.v. de Nederlandse Hartstichting.
4.000 Fietsers trotseerden noordenwind tijdens Ronde van Noord-Holland 21 apr, 20:00
Afbeelding
Abonnement voor het nieuwe zwemseizoen? Nu in de voorverkoop! 21 apr, 16:00
Seizoenswandeling tussen Akersloot en Uitgeest.
Seizoenswandeling Noord-Hollandpad "maakt zaken zichtbaar en bespreekbaar" 21 apr, 12:00
Gepassioneerd vertelt Arie Zonjee over (de geschiedenis) van zijn Stokkenfabriek op de Meldijk.
S.U.S.-excursie naar de stokkenfabriek:"Een bijzonder uitstapje door het erfgoed van ambacht" 21 apr, 10:00
Bezoekerscentrum De Hoep feestelijk geopend door Ben Tap (burgemeester van Castricum), Sjakel van Wesemael (directeur Natuur en Beleving PWN) en alle aanwezigen.
Bezoekerscentrum De Hoep weer open voor publiek 20 apr, 19:00
Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 20 apr, 12:00
Digitale krant