Foto: Aimée Kniese

Kom zondag een kijkje nemen in Fort aan Den Ham tijdens de open dag

  Toerisme

UITGEEST- Fort aan Den Ham, UNESCO Werelderfgoed, houdt aanstaande zondag 29 juli een open dag. Op de open dag legt het fort radioverbinding met andere forten in de telegrafistenruimte. Ook draaien er plaatjes op oude pickup- apparatuur. Verder kan men exposities bekijken over de Stelling van Amsterdam, de Tweede Wereldoorlog, militaire communicatie, de Linie van Beverwijk en meer.

Fort aan Den Ham werd gebruikt in 1914 tot 1918 en in 1940. Nu is het fort, dankzij de vrijwilligers, een militair museum. "Met behoud van oude sfeer," zegt Fred Braaksma, secretaris van het fort. De verschillende ruimtes in het fort, zoals de ziekenzaal, keuken, officierskantine en de manschappenprivaten, worden zoveel mogelijk in de oude staat gehouden of teruggebracht,

Het fort ligt aan Busch en Dam 13, net over het spoor tussen Krommenie en Uitgeest aan de Provincialeweg N203. Voor volwassenen is toegang tot het fort 3,50 euro, voor kinderen van zes tot en met elf jaar 2,50 euro. Kinderen onder de zes jaar mogen gratis naar binnen. Ieder uur zijn er rondleidingen met een gids. De open dag duurt van 11:00 tot 16:00 uur.

Meer berichten