Logo uitgeester.nl
De wethouders De Vink (links) en Rood staan even stil op de hoek Heemstederweg / Uitgeesterweg bij een van de knooppunten van het Fietsroutenetwerk dat ook door Castricum en Uitgeest voert.
De wethouders De Vink (links) en Rood staan even stil op de hoek Heemstederweg / Uitgeesterweg bij een van de knooppunten van het Fietsroutenetwerk dat ook door Castricum en Uitgeest voert.
BUCH

Fietsen door Uitgeest en Castricum is nóg leuker geworden

  Toerisme

CASTRICUM - Met enkele aanpassingen zijn bestaande fietsroutes door Castricum en Uitgeest aantrekkelijker en veiliger geworden. De wethouders Rood van Castricum en De Vink van Uitgeest stonden even letterlijk stil bij deze aanpassingen.

De vele fietsroutes vormen een netwerk, dat weer is aangesloten op andere routes en netwerken. Ideaal voor de toeristische bezoeker die de omgeving komt verkennen. Maar ook ideaal voor de inwoner zelf die een korte of lange tocht wil rijden door de natuur, langs interessante plekken of op wegen zonder veel autoverkeer.

Drie partijen hebben samengewerkt bij de aanpassingen van de routes: Recreatieschap Alkmaarder- en Uitgeestermeer (RAUM), en de gemeenten Castricum en Uitgeest. De knooppunten van het Fietsroutenetwerk Laag-Holland zijn aanpast evenals de Pontjesroute. In Uitgeest loopt de Pontjesroute nu langs het Regthuys, door het centrum en langs de historische Westergeest en Langebuurt. Het was een langgekoesterde wens van ondernemers om de route door het centrum te laten lopen en het nieuwe traject is ook voor fietsers interessanter en aantrekkelijker. Zo loopt de Pontjesroute nu langs recreatieterrein Dorregeest. De aangepaste route is te downloaden vanaf www.alkmaarder-enuitgeestermeer.nl .

Tussen Castricum en Uitgeest loopt de route nu via het in 2011 aangelegde fietspad en niet meer over het Castricumse deel van de Uitgeesterweg. Dat is zowel veiliger als aantrekkelijker.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=6338929&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=191" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>