Afbeelding
Foto: Pixabay

Vincent Beentjes wint onder de naam van Alwin Hes

Sport

AKERSLOOT - Vincent Beentjes heeft donderdagavond de snelste tijd gereden in de wekelijkse tijdrit in Akersloot op Sportcomplex de Cloppenburgh. Op deze winst viel het nodige af te dingen, omdat op de uitgedraaide scorelijst de naam van Alwin Hes prijkte en niet die van de winnaar. Wat zat hier achter? 

Het spelletje gaat over een individuele tijdrit over tien omlopen, waarbij alle renners voorzien zijn van een transponder voor de elektronische tijdwaarneming, zodat de jury zijn handen vrij heeft voor andere zaken dan kruisjes zetten en de stopwatch in de gaten houden. De deelnemers kunnen dan om de beurt starten, maar daar Vincent Beentjes zijn transponder thuis had laten liggen, had hij met Alwin Hes bedisseld als koppel te vertrekken, zodat zijn tijd identiek aan die van Hes zou zijn. Deze inventieve actie van het koppel Beentjes/Hes was de altijd alerte jury ontgaan. 

Nu gebeurde het echter, dat Alwin Hes een lekke band kreeg en Vincent Beentjes verder kon en wilde, maar geen transponder om zijn enkel had. Het stel is niet alleen op de mountainbike snel, ze wisten in een mum van tijd de enkelband te verhuizen naar het been van Beentjes, waardoor die zijn rit kon voltooien wat uiteindelijk resulteerde in een snelste tijd onder de naam van Alwin Hes, die al een poos aan de kant stond door zijn voornoemde lekke band. 

De jury voelde zich een ietwat ongemakkelijk en gooide het twistpunt in de groep. De deelnemers oordeelden in dit laagdrempelig sportgebeuren het saamhorigheidsgevoel hoog in het vaandel te hebben en verklaarden de actie ditmaal legitiem, maar niet voor herhaling vatbaar. 

Uitslag: 1. Vincent Beentjes Castricum 52.23 min; 2. Wout Bakker Heiloo 53.49 min; 3. Koen Könst Castricum 54.47 min; 4. Bob Scholten Akersloot 55.37 min; 5. Pieter Bak Westzaan 56.11 min; 6. Koen Jansen Schagen 56.44 min; 7. Gerrit Jansen Schagen 56.44 min; 8. Jelte Buur Akersloot 57.13 min; 9. Floris van Woesik Krommenie 57.51 min; 10. Henk Jan Verdonk senior Egmond aan den Hoef 60.00 min.

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 13 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 21 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 23 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant