Groot feest na de gewonnen wedstrijd.
Groot feest na de gewonnen wedstrijd. Foto: Aangeleverd
video

FC Uitgeest vrouwen 1 kampioen

Sport

De vrouwen van FC Uitgeest 1 hebben zondagmiddag 28 april het eerste deel van hun missie op 'koninklijke' wijze volbracht. Dankzij een overtuigende 6-0 overwinning op sv Spaarnwoude kroonde de ploeg van trainer Frits Walsmit zich tot kampioen van de 4e klasse!

Door: Ronald Arends

Onder een overweldigende belangstelling (zo'n 250 fans) trapte FC Uitgeest rond 11.00 uur af in de jacht op de titel. Cameraploegen stonden langs het veld, fotografen stelden hun lens scherp en geel-groene fakkels werden afgestoken om de meiden te ondersteunen. En binnen de minuut zorgde Uitgeest al voor vuurwerk, want een 'raket' van Lotte Smit was de keepster van Spaarnwoude te machtig: 0-1. De snelle goal was het startsein voor een eerste helft die met recht kampioenswaardig mocht worden genoemd. Roxanne Kortekaas lanceerde eerst zus Daniëlle en vervolgens Anouk de Goede, die allebei feilloos afrondden. Bo Smit tekende op aangeven van Sanne Kaandorp voor de vierde goal en na een steekpass van Sophie Walsmit zorgde opnieuw Daniëlle voor de dikverdiende ruststand van 0-5.

Na rust probeerde Spaarnwoude zo nu en dan wel iets terug te doen, maar Sandy en Lenette Knaap braken de tegenaanvallen op het middenveld meestal direct af. En anders stonden Tanja Langendijk, Ivana Zeeuw en Floor Glorie paraat in de verdediging, vastberaden om samen met keepster Danique van Weelden de nul te houden. Roos Vrouwe sprong tijdens haar kopduels zo hoog, dat ook de laaghangende vliegtuigen op weg naar Schiphol moesten opletten! Een mooie combinatie tussen Sandy en Sophie leverde uiteindelijk de 0-6 van Sanne op, en een kwartier voor het einde konden Nancy Walsmit en Robin Leijen de laatste voorbereidingen treffen.

De champagne, de bloemen, het bier en de kampioensshirts werden tevoorschijn gehaald, en na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. Onder luid gezang stapten de speelsters en hun supporters de bus in voor de terugreis naar het Uitgeest. Het laatste stukje kreeg de bus zelfs een heuse politie-escorte en bij de ingang van het sportpark werd er een erehaag gevormd voor de selectie.

IJmond Nieuws was erbij en maakte onderstaande videoreportage.

Woman of the Match: Roxanne Kortekaas.
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 15 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 19 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 21 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant