Lotte Smit Foto: Aangeleverd

Winterkampioen zet goede spel voort

Sport Uitgeest

UITGEEST -  Trainer/coach Frits Walsmit had er alles aan gedaan om zijn team na de winterstop weer in opperste staat van paraatheid te krijgen. In de bestuurskamer kregen de dames van FC Uitgeest een filmpje voorgeschoteld waarin zij bemoedigend werden toegesproken door meerdere lokale en nationale voetbalkenners, waaronder Ferdy Druijf en Ernest Faber. Vol enthousiasme en vertrouwen vertrok het team richting Amsterdam.

Frits zijn plan had gewerkt. Met Danique van Weelden weer in het doel en versterking vanuit de jeugd in de vorm van Janouk Scholten en Gwen Truijens begon Uitgeest uitermate sterk aan de wedstrijd. In de eerste minuten werden meerdere kansen gecreëerd en werd duidelijk dat FIT avv VR1 een moeilijke middag tegemoet ging. In de 18e minuut werd de inzet van Sophie Walsmit gekeerd, maar Daniëlle Kortekaas stond als altijd klaar om de bal alsnog langs de keeper te koppen, 0-1. Ook aanvoerder Kelly Selvius mocht haar doelpuntje meepikken. Een gekeerde hoekschop werd opnieuw ingebracht. Vanuit de 1-2 met Bo Smit ging Kelly alleen op de keeper af en schoot de bal goed geplaatst langs de keeper, 0-2. Nog geen twee minuten later werd de keeper van FIT opnieuw gepasseerd, nadat de gelanceerde rechtsbuiten Lotte Smit de aanval vervolgde met een goed schot, 0-3.

FIT snapte dat zij iets moest doen en ging na rust 4-4-2 spelen. Dit bracht Uitgeest enigszins uit stelling en de eerste tegentreffer was een feit, 1-3. Uitgeest herpakte zich echter snel. Goed doorstomen van Lotte aan de rechterkant, leverde een assist op aan de weer goed spelende Bo, 1-4. Anouk de Goede was al een paar keer gevaarlijk geweest, maar had het doel nog niet gevonden. In de 70e minuut was het wel raak. Sophie bracht de aanvaller goed in positie, waarna Anouk haar ding kon doen en de bal op de wreef hard langs de keeper schoot, 1-5. Hierna liet Uitgeest de teugels iets vieren en kwam FIT zelfs terug tot 3-5.

Ondanks de mindere eindfase, was Uitgeest oppermachtig en liet het zien waarom het de gedoodverfde favoriet is voor het kampioenschap. Volgende week kunnen zij zelfs 11 punten los komen te staan als zij thuis de nr. 2 van de competitie, Rkvv Velsen VR3, weten te verslaan.

Woman of the Match: Lotte Smit. Ze was snel, krachtig, zuiver en scherp. De tegenstander werd logischerwijs gek van deze vlotte buitenspeler en dat maakt haar de uitblinker van deze wedstrijd.

Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 1 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 4 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 6 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus gisteren
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00