Kick Smit en Mattijn de Lange
Kick Smit en Mattijn de Lange Foto: Rene Vermeer

FC Uitgeest: sterk en stoer

Sport Uitgeest

UITGEEST - Met een verpulverende knal maakte Lester Half in de 79e minuut een einde aan mogelijk nog bestaande illusies bij koploper JOS Watergraafsmeer om nog op gelijke hoogte te komen. Beeengg! Uit een onmogelijke hoek toonde Lester Half nog maar eens aan dat hij van toegevoegde waarde is aan een team dat het dit seizoen onder leiding van trainer Ton Pronk meer dan goed doet. De keeper geen schijn van kans en (in een tumultueuze wedstrijd) de uiteindelijke 4-2 voor de thuisploeg op het scorebord.

FC Uitgeest moest het vandaag doen zonder de geschorste Mike Olgers. Zijn vervanger was Jordy Duijn. Op het middenveld was er weer eens een plaats ingeruimd voor Kick Smit die het vertrouwen van de trainer niet beschaamde en een puike partij op de grasmat legde.

De omstandigheden waren vandaag zwaar en moeilijk. Een stevige bries woei dwars over het veld en hagelbuien geselden regelmatig zowel spelers als toeschouwers. Vanaf de aftrap liet JOS zien dat het niet voor niets de koploper van de Eerste Klasse A is. Met handig en behendig spel werd het doel van Sem Bleeker gezocht. Het leidde al snel tot de voorsprong, al was daar bij de mooie inzet van Esajas, een voetje van Mats Idema bij nodig. 0-1

Het bracht het beste in FCU omhoog. Met goed voetbal, veel inzet en vooral lef werd JOS onder druk gezet. Met veel moeite en ten koste van gele kaarten werd de thuisploeg van scoren afgehouden. Tot de 43e minuut. De doorgebroken Max Dekker liep verdediger Hollewand er finaal uit waarna deze geen andere mogelijkheid meer zag dan de spits te voeren. Helaas voor hem binnen het strafschopgebied. Penalty en rood beoordeelde de goed leidende (zullen zij van JOS niet helemaal met me eens zijn) scheidsrechter Mourabit. Jorn Brouwer scoorde zij het in de rebound. 1-1. Het leidde tot veel onnodige irritatie bij spelers en trainer van de Amsterdammers. De tweede helft gaf een uitstekend FC Uitgeest te zien. De man meer situatie werd slim uitgespeeld met de beloning in de 55e minuut. Een mooie steekpass van Kick Smit belandde voor de voeten van de meegekomen Tinus Putter. Die aarzelde niet en scoorde beheerst. 2-1. In de 63e minuut was Kik Smit weer belangrijk. Een voorzet werd door hem direct op de pantoffel genomen. De keeper bracht in eerste instantie nog redding maar de afgeslagen bal belandde precies voor de voeten van Lester Half die prachtig uithaalde. 3-1 De Amsterdammers konden het ondertussen maar moeilijk verkroppen en zochten hun heil in stevige overtredingen die enkele Uitgeestspelers tot het uiterste tergde. Spannend werd het nog toen in de 76e minuut Schaap wat terugdeed. 3-2. Een minuut later was het wederom Lester Half die de wedstrijd met een fraai doelpunt definitief op slot gooide. 4-2. Zo werd de speler, die aanvankelijk vanwege een mooie reis het plan had niet meer te spelen, zich echter bedacht en eerder terugkwam na een evengoed geweldige en louterende reiservaring, vandaag in ieder geval heel belangrijk. Zo blijft FCU op de vierde plaats en doet het goede zaken in de tweede periode. In deze wedstrijd dankzij een "sterke" geest en "stoer" spel. Volhouden maar zou ik zeggen.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de  Wit, Idema, Vrouwe, T.Duijn, Putter, J.Duijn (66e Hamaker), Smit (80e Beentjes), Dekker, Brouwer, Half (89e van Rossum).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Kick Smit

Het is niet altijd hosanna met Kick Smit maar vandaag had hij een uitstekende dag en dat op een lekker moment, namelijk tegen de koploper. Geïnspireerd als hij was speelde hij een rol bij twee doelpunten maar schuwde daarnaast het "vuile" werk ook niet. Kortom vandaag was hij de man voor de jury. Kick van harte gefeliciteerd. Hier op de foto met de pupil van de week namelijk Mattijn de Lange van JO-9-3 en de gesponsorde bal van het ICGT.

Afbeelding
JongerenTop Noord-Holland Noord op 11 april in Schagen 3 uur geleden
De bestelbus kan waarschijnlijk op de schroothoop.
Resultaten pilot bekend 28 mrt, 12:00
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00