Buurtsportcoach Chantal
Buurtsportcoach Chantal (Foto: Facebookpagina buurtsportcoach Chantal)
Uitgeest

Buurtsportcoach stimuleert sport en bewegen in Uitgeest

  Sport

UITGEEST - Als buurtsportcoach is Chantal Thomas hét aanspreekpunt voor vragen over sporten en bewegen voor sportaanbieders, instanties en bewoners in de gemeente Uitgeest. Zij ondersteunt de gemeente in het creëren van voldoende sport- en beweegaanbod voor alle inwoners van jong tot oud.

Sinds 1 juni 2017 is Chantal Thomas actief als buurtsportcoach in de gemeente Uitgeest en ze is ondertussen geen onbekend gezicht meer! Chantal is vaak aanwezig in en rond de gemeente om te zien wat er speelt en om actief op zoek te gaan naar vragen en mogelijkheden. Het doel van de buurtsportcoach is om verbindingen te leggen tussen de inwoners van Uitgeest en allerlei verschillende organisaties, waaronder sportaanbieders om zo een passend sport- en beweegaanbod te creëren voor alle doelgroepen.

Chantal organiseert o.a. twee keer per jaar het Fit & Vitaal 60+ project en het Sportspektakel voor de jeugd in 'De Zien' waar verschillende verenigingen clinics verzorgen. Daarnaast steunt ze de wekelijkse wandelingen vanuit Huisarts van Wijk.

Elke woensdagmiddag van 13:00 – 15:00 uur is er een sportspreekuur op het gemeentehuis van Uitgeest met Chantal. Iedereen die deskundig en persoonlijk advies wilt hebben, kan bij Chantal terecht. Het kan, bijvoorbeeld als er sprake is van een chronische aandoening, lastig zijn om de juiste vorm van bewegen te vinden. Zij heeft kennis over beweegactiviteiten voor mensen die niet gewend zijn om veel te bewegen of te sporten. Bewegen is niet alleen gezond, maar ook leuk om te doen! Daarom zoekt Chantal als buurtsportcoach samen met u naar een aanbod waar mensen plezier aan zullen beleven.

''Heeft u geen advies nodig maar heeft u wensen met betrekking tot sport en bewegen in Uitgeest? Ik ga hier graag met u over in gesprek!'' aldus Chantal Thomas.

Meer berichten