Logo uitgeester.nl
Buurtsportcoach Chantal
Buurtsportcoach Chantal (Foto: Facebookpagina buurtsportcoach Chantal)
Uitgeest

Sporten met project Sporthero

  Sport

UITGEEST - Op donderdag 10 januari begint het project Sporthero in Uitgeest. In zes maanden tijd komen kinderen door Sporthero in aanraking met allerlei sporten en leren van alles over een gezonde leefstijl.

Het project is voor kinderen van 8 tot 14 jaar met (dreigend) overwicht. De kinderen en hun ouders worden geholpen door een diëtist van de Voedingstuin, een jeugd- en gezinscoach en buurtsportcoach Chantal Thomas. Een keer per week sporten de deelnemers onder begeleiding van trainers van Liefting Fit en Chantal Thomas. Twee keer per maand sporten de deelnemers bij Liefting Fit. Ze zullen ook voorlichting krijgen over voeding en sociale emotionele onderwerpen.

Aan de ouders is ook gedacht: er wordt een avond georganiseerd waarbij de kinderen met hun vader of moeder gezond leren koken. De kinderen hebben ook drie keer per jaar een individueel gesprek met de diëtiste. Het gezin krijgt tevens van coaching van de jeugd- en gezinscoach van de gemeente Uitgeest. De eigen bijdrage voor de ouders is € 75,- voor de gehele cursus.

Meer berichten