Jordy Duijn en Robin Vredenburg: speler en pupil van de week
Jordy Duijn en Robin Vredenburg: speler en pupil van de week Foto: Marianne Jonker

FC Uitgeest en de gure Noordwester tegen

Sport

UITGEEST - Donkere wolken pakten zich samen. De wind stak op en de koude regen kwam. Weersomstandigheden bij de start van FC Uitgeest in de thuiswedstrijd tegen middenmoter sv Hillegom. De wedstrijd was vanwege het afgekeurde A-veld verplaatst naar het B-veld. Daar was het voor zowel spelers als toeschouwers niet prettig vertoeven want, waar je je ook bevond, de volle laag was je deel. Het werd nog erger voor ons Uitgeesters, want meer dan Hillegom leek de Uitgeester formatie het gemoed van de weersomstandigheden in zich te dragen. De handjes zaten nog in de mouwen, de shirtkraag omhoog, de stramheid nog in het lichaam,toen Hillegom al twee keer had gescoord. Het zou niet meer goed komen voor de mannen in het groengeel. Een logische en verdiende 0-2 nederlaag was het gevolg.

FC Uitgeest startte in de vertrouwde formatie van de laatste weken en waarom ook niet? De laatste twee wedstrijden waren tenslotte gewonnen. Al snel na aanvang bleek dat Hillegom beduidend beter uit de warming up was gekomen want het zocht direct het doel van Sem Bleeker. In de 7e minuut leidde dat tot de verdiende voorsprong al was daar een uitglijder van keeper Sem op het spekgladde veld voor nodig. Spits van Veen profiteerde. 0-1. Met de wind in de rug bleef de formatie uit de bollenstreek de aanval zoeken met legio mogelijkheden als gevolg. Zo was Dedel in de 18e minuut bijna bij treffer nummer twee ware het niet dat de paal hem in de weg stond. Twee minuten later was het toch raak. Na een paar handige bewegingen en mistasten van verdediger Mats Idema scoorde Pijpers beheerst. 0-2. FC Uitgeest probeerde wel terug in de wedstrijd te komen maar het had letterlijk en figuurlijk wind tegen. Toch was de ingevallen Daan Hamaker in de 43e minuut dicht bij de aansluitingstreffer maar hij miste een scherpe voorzet van Thomas Duijn op een haar na.

In de tweede helft probeerde de thuisformatie nog van alles maar de ploeg uit Hillegom gaf vooralsnog geen krimp. Sterker nog het was juist FC Uitgeest dat in deze fase ontsnapte aan een nog grotere achterstand toen wederom Dedel voor Hillegom de paal raakte. FC Uitgeest, dat sierde de ploeg overigens, gaf nog steeds niet op. Zo waren Daan Hamaker, Tinus Putter en Mike Olgers dichtbij de 1-2 maar keeper Partoesobroto werd met een aantal knappe reddingen de held van Hillegom. Zo bleef het bij 0-2 en ziet FC Uitgeest een mooi patroon dat leek te ontstaan na twee overwinningen doorbroken. Het leuke van voetbal is echter dat er altijd weer een volgende wedstrijd is. Deze zondag werd eerst maar eens gekeken waar de koe zijn behoefte deed in verband met de verloting en dan op naar de wedstrijd tegen runner up FC Boshuisen volgende week. Mooie ploeg voor een revanche. Moeten we dit keer wel de wind mee hebben.

De Afvallende Bal

FC Uitgeest: Bleeker, de Wit, Vrouwe, Idema, T,Duijn, Olgers, Smit (40e Hamaker), Putter, J.Duijn, M.Dekker, Brouwer.

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Jordy Duijn

Het was niet best deze zondag wat FC Uitgeest liet zien maar ook wel een wedstrijd waarin Jordy deed wat hij moest doen en waar hij ook goed in is namelijk: trekken en sleuren op het middenveld, storen en onderscheppen en vooral lastig zijn. Helaas was het vandaag niet beslissend. Jordy mocht na afloop gelukkig nog wel op de foto met de pupil van de week namelijk Robbin Vredenburg van JO-10-4 en de door In4Hair gesponsorde wedstrijdbal. Robbin is een nieuwe telg uit het beroemde Uitgeester voetbalgeslacht van de familie Vredenburg. Dan kan het bijna niet anders dan dat je een talent bent. Jordy en Robbin gefeliciteerd.

Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 4 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 7 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 9 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Laatste kans: schrijf je uiterlijk donderdag 18 april in en fiets mee met dé lenteklassieker.
Late Bird inschrijving: jubileumeditie Ronde van Noord-Holland geopend 15 apr, 12:00