Strijden op het Franse circuit
Strijden op het Franse circuit (Foto: Kees Siroo)

Dubbele winst voor Cliff Kloots op het Franse Circuit Dijon-Prenois

  Sport

ONK SuperCup 1000 coureur Cliff Kloots heeft tweemaal achter elkaar de winst weten te pakken tijdens de OWCup races op het Franse circuit Dijon-Prenois. Nick Vlaar eindigt op de zesde en negende positie in het ONK SuperCup 600, zo meldt Karin Ott van Ott motoren gevestigd aan de Middelweg in Uitgeest.

ONK SuperCup 1000 | Race 1

Cliff kende geen geweldige start en zag Nigel Walraven voor hem de eerste bocht in gaan. Bij het ingaan van de tweede ronde wist Cliff de koppositie over te nemen en begon gelijk tempo te maken, een tempo dat alleen Nigel kon volgen. In de tweede ronde noteerde Cliff een rondetijd van 1:20.6, het was dus wel duidelijk dat hij probeerde een gaatje te slaan. Even leek dit te lukken maar ook Nigel voerde het tempo op waarna hij al snel weer in het achterwiel zat van de Yamaha R1 van Cliff. Na een aantal ronden wist Nigel voorbij te komen waarna Cliff besloot een aantal ronden te volgen. Met nog anderhalve ronde te gaan nam Cliff het stokje weer over waarna de coureurs kuip aan kuip streden voor de overwinning tot de eindstreep. Cliff trok aan het langste eind en wist Nigel achter zich te houden met een minimaal verschil van slechts 0.012 seconde.

ONK SuperCup 1000 | Race 2

Tijdens de tweede race verliep de start voor Cliff ongeveer zoals in de eerste race. Nigel Walraven reed voorp en Cliff counterde in de tweede ronde. Ditmaal wist Danny van der Sluis zich te mengen in het gevecht. Een felle strijd over zeven ronden brak los en bij het ingaan van de laatste ronde wist Cliff voorbij te komen aan Nigel en nam de koppositie over. Danny volgde, kwam naar de tweede positie, en ging vervolgens direct voorbij aan Cliff voor de eerste plek. Cliff gaf zich echter niet gewonnen en wist direct terug te slaan en nam met nog drie bochten te gaan de eerste plaats weer over. Cliff kwam wederom als eerste over de finish, gevolgd door Danny en Nigel. Na de race moesten de resultaten de tweedelige race gecombineerd worden en in de uiteindelijke was het ook Cliff die de overwinning opeisde. Met een gat van slechts 0.065 pakte hij de dubbele overwinning.

Meer berichten