Padel is snel en sociaal "eigenlijk een weerspiegeling van de huidige maatschappij"

Sport Uitgeest

UITGEEST - Eind september heeft TC Uitgeest een primeur met de nieuwe sport: 'Padel'. Trainers Perry en David zijn dolenthousiast over de nieuwe sport.

"De sport is heel snel en sociaal, het is eigenlijk een weerspiegeling van de huidige maatschappij", zegt Perry filosofisch met een glimlach. "Het is een laagdrempelig spel", vult David aan. "De onderhandse service zorgt er bijvoorbeeld voor dat er gelijk spel is, bij tennis moet de service vaak over of is hij snel achter de lijn". Tijdens de ALV in november bleken de leden van TC Uitgeest, die in grote getale kwamen opdagen, erg enthousiast. 95% van de aanwezigen stemden voor de komst van de padelbanen. "Als je we het nu niet doen dan lopen we straks achter de feiten aan", was hetgeen waar iedereen het over eens was.

Perry en David zijn de sport gaan uitproberen en hebben een padelcommissie opgericht. Na 30 september zullen zij clinics organiseren voor leden en niet-leden om kennis te maken met de leuke sport. "Want padel is gewoon fun, je stapt met een goed gevoel de baan af, of je nu wint of verliest", aldus Perry.

Of het een voordeel is als je al goed kan tennissen valt nog te bezien. Technisch gezien, qua slag misschien wel, maar tactisch is het een compleet nieuwe uitdaging. Als je bijvoorbeeld tijdens een tenniswedstrijd smasht is het punt voor jou, maar tijdens padel heeft de tegenpartij eigenlijk alleen maar profijt van een smash: hoe harder je slaat via de muur, hoe makkelijker de tegenstander terug kan slaan. "Met padel kan je overigens wel je tennisspel verbeteren, je krijgt betere reflexen en je volley's worden beter", aldus Perry.

Perry en David mogen ook alvast verklappen dat de padelbanen gehuurd kunnen worden inclusief materiaal. Niet alleen voor leden maar ook voor niet-leden uit Uitgeest of omstreken. Momenteel wordt er een gedeelte gecreëerd op de website van TC Uitgeest waar je de baan kan reserveren. De site zal eind september klaar zijn.

De trainers zijn erg trots dat TC Uitgeest gaat pionieren in de regio en verwachten een hoge opkomst op de opening en tijdens de clinics. "Twee sporten op één club is natuurlijk best uniek en het zal voor de leden ook een leuke afwisseling zijn", zo melden de enthousiaste trainers.

Omslag 'Van huisarts toen naar huisarts nu'
Boek Dirk Jan van Wijk uitverkocht 4 uur geleden
Stolpersteine / Struikelstenen worden ook in Uitgeest geplaatst.
Plaatsing 'stolpersteine' (struikelstenen) in Uitgeest 6 uur geleden
Dylan Starreveld.
Oproep:Help Dylan zijn doelen te realiseren gisteren
Ook Nederlandse Kampioenschappen, internationale toernooien en wedstrijden kunnen in aanmerking komen voor sponsoring.
Meer sportsponsoring provincie: "Zorgen voor variatie in topsportevenementen" 19 apr, 12:00
http://www.bloemendagenlimmen.nl/home
Kleurrijk Lente Spektakel, 70e Bloemendagen Limmen 19 apr, 10:00
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 18 apr, 20:00
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 18 apr, 15:00
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 18 apr, 12:00
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 18 apr, 10:00
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Digitale krant