Horeca coördinatoren Frans Jacobs en Frank Borst.
Horeca coördinatoren Frans Jacobs en Frank Borst. Foto: Margreeth Anema

Achter de schermen bij het ICGT

Sport Uitgeest

Tijdens de Foute Party mocht onze verslaggeefster meekijken 'behind the scenes'. Hierbij het verslag!

Terwijl de barmedewerkers er een dolle boel van maken achter de bar lopen er ook een aantal medewerkers in een rood ICGT-shirt rond die de boel goed in de gaten houden. Dit zijn de horeca coördinatoren.

Frans Jacobs, één van de zes horeca coördinatoren, neemt me mee achter de schermen van de feesttent. Frans heeft negen jaar algemene zaken gedaan en gaat zich nu op het horecagedeelte storten waarbij hij het stokje overneemt van Martin van Klinken. Frans vertelt dat de werkzaamheden van de coördinatoren gelijk na het toernooi beginnen voor het volgende ICGT toernooi. Er moet bijvoorbeeld worden geëvalueerd en de artiesten worden zo snel mogelijk weer vastgelegd.

Frank Borst, die voor het eerste jaar coördineert, is vanmorgen om half acht begonnen. In de, gelukkig al, schone tent moeten de koelkasten bijvoorbeeld worden bijgevuld en er moet van alles worden klaargezet voor de start de wedstrijden. Zijn werkdag duurt vandaag tot ongeveer half twee.

Achter de schermen tel ik o.a. twee containers met in totaal negen 1000 liter tanks bier, een bierwagen met nog zo'n 20.000 liter aan boord om de tanks bij te vullen, drie opslagcontainers met wijn en fris, de opslag van de snackwagen, de muntenkassa's en keetjes voor de artiesten en de organisatie. Frank Borst: "Je zou niet denken dat je dit allemaal kwijt kunt op het trainingsveld als het geleverd wordt". De bierwagen rijdt af en aan naar de tanks die leeg zijn en dat is niet zo gek want Frans vertelt dat er vrijdag tijdens het bedrijventoernooi al 1000 liter bier doorheen ging in anderhalf uur.

Het commandocentrum van de beveiliging is ook een ruimtevreter. De vrachtauto is enorm en ik krijg toestemming om een blik naar binnen te werpen. Het lijkt de cockpit van een vliegtuig wel. Er lopen dan ook vijftien man beveiliging op het terrein en zij staan allemaal in verbinding met de beveiliger die constant alle schermpjes scant. Frans is niet bang dat er iets zal gebeuren: "In 33 edities is er nooit iets heftigs voorgevallen, iedereen heeft goede zin en het is alle jaren één groot feest".

Bij een voor mij ondefinieerbaar apparaat vertelt Frans: "Vroeger hadden we wel veertig vuilcontainers, nu hoeft dat niet meer, dit is namelijk een perscontainer". Zo is er veel verbeterd in de jaren. Bij de drie toiletwagens eindigt mijn rondleiding, het zijn geen dixies maar toiletten die doorgespoeld kunnen worden en werkelijk brandschoon. Ook dit is keurig geregeld tijdens het ICGT toernooi.

Door: Margreeth Anema

Tinnen soldaatjes gieten.
Tinnen soldaatjes gieten en kanonschieten 59 minuten geleden
Odette van VVN Nederland afdeling Uitgeest reikt de verkeersdiploma's uit.
Diploma uitreiking Verkeersexamen uitgereikt 3 uur geleden
Stempost, locatie Stokkenfabriek.
Verkiezingen - 6 juni 3 uur geleden
Gemeentereceptie en milieustraten gesloten op 27 april, 9 en 20 mei.
Gemeentediensten gesloten 5 uur geleden
Onkruidbestrijding.
Onkruidbestrijding op verharding weer gestart 5 uur geleden
Leendert Steijger (M3 architecten) en Jan Schouten (wethouder)  presenteren de woningbouwplannen op locatie De Meet.
Geslaagde informatieavond over woningbouw 'Strandwal' op 'Meetlocatie' 23 uur geleden
Het Regthuys.
Oer-IJ ommetje door Uitgeest 24 apr, 12:00
Luchtfoto van Uitgeest
Binnenkort ontvangt u berichten over uw buurt in uw inbox 24 apr, 09:00
Welke stukken worden er deze raadsvergadering afgehamerd?
Raadsvergadering - 25 april 23 apr, 16:00
Omleidingen, volg woensdag de bordjes!
Afslag rotonde Melis Stokelaan afgesloten 23 apr, 12:40
Afbeelding
Vaten met onbekende stof gedumpt op Busch en Dam 23 apr, 08:00
De Karel passeerde zondag 21 april station Uitgeest.
Icoon op spoor Uitgeest 22 apr, 12:15
Digitale krant