Logo uitgeester.nl
Manon Oudejans
Manon Oudejans (Foto: FC Uitgeest)
Uitgeest

Vrouwen Uitgeest nemen revanche op DSOV

  Sport

UITGEEST - Deze zondag konden de vrouwen van Uitgeest de ruime thuisnederlaag (1-5) tegen DSOV VR1 wegpoetsen door een mooie overwinning neer te zetten.

Hoewel de tegenstander zeker geen slechte voetballers had, was Uitgeest de bovenliggende partij in deze wedstrijd. Na een kwartier was het raak. Bo Smit gaf een perfecte steekpass, die Daniëlle Kortekaas beheerst langs de keeper schoof, 0-1. Uitgeest bleef op de deur kloppen, maar vond een tijd lang het net niet. Vlak voor rust werd de score van Uitgeest toch verdubbeld. Sanne Kaandorp kreeg de bal met haar rug naar het doel, maar wist al draaiend de bal met een fantastische pegel toch achter de keeper te krijgen, 0-2.

Na rust ging Uitgeest opbouwend nog beter voetballen. Tanja schoof goed in, waardoor zij Bo al vroeg in de tweede helft in gelegenheid stelde de 0-3 te maken. Hierna bracht DSOV de spanning een klein beetje terug doordat Uitgeest zowel voorin als achterin steken liet vallen, 1-3. Lang kon DSOV hier niet van genieten. Dankzij een goede uittrap van keeper Danique van Weelden kwam Daniëlle 1-op-1 met de keeper en faalde niet, 1-4. Niet veel later kwam de bal na een uitstekende opbouw, via een steekpass van Roxanne Kortekaas, bij Sanne terecht, die keurig afrondde, 1-5. Er ging ook nog wel eens wat fout in de opbouw, waar DSOV nog een keer van wist te profiteren, 2-5. Het slotakkoord was echter voor Uitgeest. Na een hoekschop bracht Roxanne de bal opnieuw in, waarna Kelly Selvius de bal kon terugleggen op Bo en zij zo ook haar tweede doelpunt mocht bijschrijven, 2-6.

Woman of the match: Manon Oudejans. Niet altijd even zichtbaar, maar o-zo belangrijk. Speelde meerdere keren 2 à 3 man voorbij alsof het niets is. Daarnaast bracht zij met haar beheerste spel de benodigde rust in de opbouw.

Meer berichten