Afbeelding

Dit weekend Open Watersportdag Uitgeest

Sport Uitgeest

Watersportcentrum Uitgeest opent het watersportseizoen op zondag 22 april 2018 met de traditionele Open Watersportdag. Dit is alweer de 34e editie van de Open Watersportdag in Uitgeest.

"Met deze open dag vieren wij de opening van het watersportseizoen", aldus de organisatie. Op de terreinen van de jachthaven aan de zuidoever van het Uitgeestermeer vinden vanaf 11.00 uur een verscheidenheid aan activiteiten plaats. Zo kunt u onder andere rondvaarten maken met verschillende boten, zijn er aquabubbels, is er een gezellige zeemansmarkt en is er bij de restaurants, maar ook op andere plaatsen over het hele terrein, levende muziek. Ook de jongsten worden hierbij niet vergeten en is er bijvoorbeeld een kinderkermis. Uiteraard wordt ook aan de innerlijke mens gedacht en is er een grote keus aan eten en drinken.

Nieuw: Jeugdbrandweer en Badeendjesrace
Bij de Jeugdbrandweer kunnen kinderen, naast het bekijken van demonstraties, ook zelf aan de slag.

De Rotaryclubs van Midden-Kennemerland organiseren tijdens deze dag een Badeendjesrace voor het goede doel. De opbrengst is deels bestemd voor een scholingsproject in Kenia en deels voor een vakantiedag voor kinderen in de eigen regio. Het thema van de actie is Ver weg | Dichtbij. De Rotary is aanwezig met een kraam, waar voorlichting wordt gegeven en waar loten voor de race worden verkocht. Ook zijn de Rotarians de hele dag overal op het terrein aanwezig om waar nodig de helpende hand toe te steken en loten aan de man te brengen. Om exact 15.00 uur start de Badeendjesrace in het water van de jachthaven. Brandweer Uitgeest zal 1.500 genummerde badeendjes met de brandweerspuit over het uitgezette parcours laten zwemmen. Het eendje dat als eerste over de finish komt, heeft de hoofdprijs verdiend voor de gelukkige bezitter van het lot met hetzelfde nummer. Loten kosten 2,50 euro per stuk en zijn tijdens de Open Watersportdag op het hele terrein verkrijgbaar. Bij de race zijn mooie prijzen te winnen, zoals een volledig verzorgde dag sloepvaren, een glamour-fotoshoot, een lunch voor vier personen, telefoonaccessoires en cadeaubonnen.

Meer informatie
De organisatie van de Open Watersportdag is in handen van alle ondernemers van Watersportcentrum Uitgeest, gevestigd op deze mooie zuidoever van het meer. Voor bezoekers dé gelegenheid om kennis te maken met de vele kanten van de watersport én met de enthousiaste mensen die dat mogelijk maken.

De Open Watersportdag vindt plaats aan de Lagendijk 7 in Uitgeest en wordt om 13.00 uur geopend door de burgemeester van Uitgeest, mevrouw Wendy Verkley. De festiviteiten duren tot 17.00 uur. Meer informatie over de Openwatersportdag Uitgeestermeer kunt u vinden op: www.watersportcentrumuitgeest.nl en Facebook.com/OpenWatersportdagUitgeest.

Verzoek: kom op de fiets
"Om de bereikbaarheid zo makkelijk mogelijk te maken willen we bezoekers vragen met de fiets te komen. In de nieuwe loods is een overdekte en gratis fietsenstalling. Komt u met de auto? Dan kunt u aan de overkant parkeren bij Recreatiepark Dorregeest. Daar vandaan vaart de hele dag een pontje op en neer. Ook die is gratis", aldus de organisatie.

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 5 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 10 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 13 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 15 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant