Afbeelding

FC Uitgeest wint en houdt koplopers in vizier

Sport Uitgeest

UITGEEST - Het is een rare competitie in die Eerste klasse A. In deze fase van de competitie lijkt iedere club wel van iedere club te kunnen winnen en verliezen. Het gevolg? Zes teams die (weliswaar met een ongelijk aantal wedstrijden) op zes punten van elkaar staan.

FCU sluit, na de 3-2 winst tegen sv Hoofddorp, de rij maar zou zomaar eens de zogenaamde "Dark Horse" kunnen zijn. De term komt uit de Engelse paardenracerij en staat voor een onbekend paard waar niemand rekening mee heeft gehouden en toch wint. Te vaak dit seizoen is er onnodig of ongelukkig puntverlies geleden en zelden is het team van Florian Wolf weggespeeld. Er zijn nog vijf wedstrijden te gaan waarvan drie tegen directe concurrenten namelijk JOS (zondag a.s.), DEM en AFC'34. Bovendien lijkt met de terugkeer van Lester Half de daadkracht en doeltreffendheid toegenomen.

FC Uitgeest startte zonder de afwezige Paul Groen. Op zijn plaats maakte de twintigjarige Rens Brouwer zijn debuut in de basis. Dat deed hij overigens voortreffelijk. "Kopsterk" en kordaat in zijn ingrijpen liet hij een prima indruk achter. De wedstrijd kende een voorzichtig begin. Beide ploegen keken een beetje de kat uit de boom. Toch waren er twee fraaie mogelijkheden voor zowel FCU, via Jordy Duijn in de 11e minuut en sv Hoofddorp (Wierda) in de 25e minuut. Het was FC Uitgeest dat op voorsprong kwam. Een fraaie steekpass van Mike Olgers werd goed op waarde geschat door de slim weggelopen Lester Half die beheerst afrondde. 1-0. Vlak voor rust had de thuisploeg een penalty moeten krijgen van scheidsrechter Voogt. Een ingespeelde bal in het strafschopgebied kwam, weliswaar per ongeluk tegen de arm van Breedijk, maar die had daar overduidelijk voordeel van. Enfin, het blijft voor scheidsrechters een moeilijke regel.

Direct na rust was het wel raak. Goed doorzetten van Jorn Brouwer zorgde voor enige paniek in de verdediging van Hoofddorp. Zodanig dat de bal via een eigen speler pardoes in het doel van keeper Partosoebroto verdween. 2-0. Vreemd genoeg raakte FCU daarna de regie over de wedstrijd kwijt. Het liep achteruit, raakte de grip op het middenveld kwijt en gaf Hoofddorp het initiatief. Spits Wierda profiteerde door in de 60e minuut de bal op de rand zestien op de pantoffel te nemen. Sven Koning was kansloos. 2-1. In de 72e minuut werd het zelfs gelijk toen invaller Schell de gelijkmaker binnen schoot. 2-2. Weer dreigde onnodig puntverlies maar gelukkig was daar in de 88e minuut Jordy Duijn die alert reageerde nadat keeper Partosoebroto de bal had losgelaten op een inzet van Augustine Yeboah. 3-2Zo konden drie punten worden bijgeschreven, heeft het team inmiddels een respectabel aantal van 37 punten en wie weet wordt het zomaar dat "onbekende paard" waar zelfs de meest ervaren bookmakers geen rekening mee hebben gehouden. Wordt vervolgd zondag 15 april a.s. bij JOS W. (De Afvallende Bal).

Bakkum en Krookspeler van de wedstrijd: Mike Olgers
Ondanks stevige concurrentie vandaag van de debuterende Rens Brouwer was de vandaag weer sterk spelende Mike Olgers de speler van de wedstrijd. Slim tussen de linies spelend, hardwerkend en "spelversnellend" was zijn bijdrage aan de 3-2 overwinning weer groot.