Afbeelding

Sportspektakel Uitgeest in voorjaarsvakantie

Sport Uitgeest

Sportspektakel Uitgeest op woensdag 28 februari 13.00-17.00 uur voor alle kinderen van 6 tot 12 jaar

Op woensdag 28 februari kunnen alle kinderen in Uitgeest van 13.00 tot 17.00 uur lekker sporten, springen en Gek doen in Sporthal De Zien. Zij kunnen meedoen aan verschillende clinics en zo kennis maken met verschillende sporten. Verder zijn er luchtkussens en een stormbaan.

Voor BSO's en groepen geldt een aangepaste toegangsprijs. Zij kunnen zich per mail aanmelden bij Chantal Thomas, de buurtsportcoach van Uitgeest via c.thomas@alkmaarsport.nl Toegang is € 3,50 per persoon.

Wat doet onze buurtsportcoach?

Sinds oktober 2016 is de buurtsportcoach actief in Uitgeest. Vanaf juni 2017 is dat Chantal Thomas. Zij levert een belangrijke bijdrage aan het stimuleren tot sporten en bewegen door jongeren, ouderen en kwetsbaren. Daarnaast draagt zij bij aan de ontwikkeling van passend sport- en beweegaanbod voor deze doelgroepen.

De buurtsportcoach zorgt voor de verbinding tussen sport- en beweegaanbieders met andere sectoren zoals zorg, welzijn, kinderopvang en onderwijs en is het aanspreekpunt voor sport en bewegen in Uitgeest. Chantal Thomas werkt nauw samen met alle sportaanbieders, jongerenwerk, vluchtelingenwerk, scholen, etc. De woorden van huisarts van Wijk in een van zijn wekelijkse columns in De Uitgeester waren haar onlangs uit het hart gegrepen. Van Wijk: 'Want bewezen is dat mensen die elke dag een doel of activiteit hebben veel langer vitaal blijven. Een tweede belangrijke factor voor vitaliteit is sociaal contact ter voorkoming van eenzaamheid. Hoe beter je in je lijf zit, hoe beter in je hoofd. En hoe beter in je hoofd, hoe beter in je lijf!'

Activiteiten voor 2018

Het nieuwe jaar is weer gevuld met nieuwe sport- en beweegactiviteiten. Voor kinderen en jongeren wordt in de voorjaarsvakantie en herfstvakantie een Sportspektakel gehouden. In samenwerking met het Zienhouse komt er dit jaar ook een jongerenactiviteit. In mei wordt een sportdag gehouden voor de basisscholen Molenhoek, Vrijburg en de Binnenmeer. Elke donderdag van 11.00 tot 11.30 uur kunnen ouderen die slecht ter been zijn nog steeds meewandelen met 'Uitgeweest' vanaf het Geesterheem.

Deze maand januari zijn de weerbaarheidstrainingen gestart voor kinderen van 8 tot 12 jaar. In het voorjaar en najaar gaat het project Fit & Vitaal 60+ van start, waarbij ouderen mee kunnen doen aan een gratis fittest. Daarnaast kunnen ze zich opgeven voor een acht weken durend sportprogramma.

In september is het weer Nationale Sportweek. Het programma voor Uitgeest wordt deze zomer bekendgemaakt. Eind dit jaar gaat SportHero van start, een sportproject voor kinderen met (dreigend) overgewicht. Zij worden tijdens dit project begeleid door een diëtist en een jeugd- en gezinscoach.

Ook vindt er een inventarisatie plaats van vraag en aanbod voor wat betreft sport en bewegen in Uitgeest. Zo probeert buurtsportcoach Chantal Thomas met verschillende partijen inzicht te krijgen in wat er nog ontwikkeld of opgezet moet worden om zoveel mogelijk inwoners actief te houden en te krijgen. Sporten met plezier staat hierin centraal.

Informatie

Voor vragen kunt u contact opnemen met Chantal Thomas via 06-43041145 of c.thomas@alkmaarsport.nl  U kunt haar ook vinden op Facebook. (Bron: Gemeente Uitgeest)

foto: Anita Webbe
Kom bij de groenploeg.
Groenploeg FC Uitgeest 16 uur geleden
Proef nemen tijdens de pilot.
Resultaten pilot bekend 20 uur geleden
Met een 'boule plaisir' voor lijf en geest spelen deze leden een potje Petanque.
45 Jaar jeu de boules in Uitgeest 22 uur geleden
FloraState.
Nieuw talent bij Podium Laurentz 27 mrt, 20:00
Het is volop voorjaar bij het Kooghuis!
Paaseieren zoeken bij Streekwinkel het Kooghuis 27 mrt, 15:30
Een fel strijdende Billy Fatels.
Succesvolle week voor de TTAZ-teams 27 mrt, 15:00
ICGT-team FC Uitgeest.
Het Braziliaanse Fluminense en FC Uitgeest nemen deel aan ICGT 2024 27 mrt, 11:00
V.l.n.r. Zaliwe, Fay, Bonna, Lois, Lizzy, Jolise, Lieke, Puck, Roos, Tess en Jocelyn.
Twee rayonkampioenen voor Unitas 27 mrt, 08:00
Afbeelding
Seizoensopening voor Uitgeester Golfclub De Bakker 26 mrt, 20:00
Afbeelding
Wees gewaarschuwd voor oplichting 26 mrt, 15:15
Afbeelding
Regionale mbo-toppers winnen medailles tijdens Nederlands kampioenschap 26 mrt, 12:00
Afbeelding
Woninginbraak Kruiskamplaan 26 mrt, 11:45
Digitale krant