Logo uitgeester.nl
Ferdy Druijf opent samen met zijn voormalig FCU trainer Tom Smit de VolleyWall (foto's Anita Webbe)
Ferdy Druijf opent samen met zijn voormalig FCU trainer Tom Smit de VolleyWall (foto's Anita Webbe) (Anita Webbe)
Uitgeest

Opening Toon Dekker Arena en VolleyWall bij FC Uitgeest

  Sport

Op 11 november om 14.00 uur vond de officiële opening van de gerenoveerde Toon Dekker Arena en de nieuwe VolleyWall plaats bij FC Uitgeest. Omdat FC Uitgeest trots is dat Ferdy Druyf als jeugdspeler van FC Uitgeest is geselecteerd voor AZ, is deze VolleyWall aan hem opgedragen. Trots opende Ferdy de Wall door de eerste bal er tegenaan te schieten, samen met een aantal jeugspelers.

Het maken van een bruggetje was niet zo moeilijk doch bijzonder: van een markante persoon als Toon Dekker naar de gelegenheid van deze opening. Ferdy heeft zoals de meeste FC Uitgeest spelers ook getraind onder meneer Dekker.  

Ferdy stond bekend als hét talent uit de onderbouw. Hij onderscheidde zich tegenover zijn teamgenoten doordat hij snel, doelgericht en krachtig speelde. Toen al stond Nico Adrichem namens AZ langs de lijn. Toch kwam het in die periode niet tot een overgang naar de AZ voetbalschool. Dat hij kon voetballen was wel duidelijk. Hij werd daarom vervroegd doorgeschoven naar de toenmalige D1, daar kwam hij als tweedejaars E-junior te spelen tegen zwaardere/sterkere eerste en tweedejaars D-junioren. Hij leerde hier veel, wat uiteindelijk resulteerde in alsnog een transfer naar AZ in zijn C-junioren tijd. Frits Walsmit en toenmalig trainer Tom Smit kregen op deze openingsdag een mooi AZ shirt van Ferdy. Eén exemplaar krijgt een mooi plekje ergens in de club.

De VolleyWall wordt binnen de gerenoveerde Toon Dekker Arena geplaatst. De Volleywall kan gebruikt worden bij de trainingen, maar als er niet getraind wordt kunnen alle leden hun vaardigheden extra oefenen met deze VolleyWall. Door de rondingen in dit muurtje maakt de bal niet de logische bewegingen die je verwacht, maar moet je anticiperen op de onverwachte omstandigheid. 

Deze opening is bijzonder om meerdere redenen:

FC kreeg een vergoeding voor de opleidingskosten op het moment dat Ferdy een contract tekende bij AZ. Het bestuur besloot dat dit bedrag besteed zou worden aan de jeugd van FC Uitgeest. De VolleyWall is hiervan het resultaat. Ook hebben de kinderen vorig jaar Grote Club loten verkocht en had de club, naast de activiteiten voor de jeugd, als extra doel de renovatie van de Toon Dekker Arena. Helaas is Toon Dekker dit jaar overleden. Met deze hernieuwde opening wordt hij postuum geëerd.

Lees ook het verslag van de 'Afvallende Bal' aanstaande woensdag in De Uitgeester.

Meer berichten