Kevin Blom bij FC Uitgeest
Kevin Blom bij FC Uitgeest Foto: Vincent Bloothoofd

Geef kinderen hun spel terug!

Sport Uitgeest

FC Uitgeest deelt zaterdag 23 september op de eerste competitiedag appels uit aan de ouders. Onder het motto 'Ouders appel in de mond: beter voor het spel én gezond', willen ze het spel teruggeven aan de kinderen. De KNVB ondersteunt het initiatief. Het sluit naadloos aan bij de aanpak die ze hebben gekozen om meer plezier en minder gedoe te creëren. Topscheidsrechter Kevin Blom komt mee appels uitdelen en zijn ervaringen met de ouders en coaches delen.

Veel verenigingen kampen met problemen. Kinderen die gedrag vertonen dat niet wenselijk is, maar ook ouders die zich langs de lijn misdragen. Het is belangrijk dat kinderen zich kunnen ontwikkelen, zonder de druk van ouders te ervaren. Al enige tijd is FC Uitgeest aan het bekijken hoe ze de sfeer op en langs het veld kunnen optimaliseren. Pedagoog Marcel van Herpen – auteur van het boek 'Ik, de coach' begeleidt hen hierbij.

Op de eerste competitiedag worden alle ouders – ook van de tegenpartijen – uitgedaagd om niets te zeggen en goed te kijken wat er gebeurt. Kinderen kunnen last hebben van een opmerking van de trainer, ze kunnen bang zijn van de tegenstander, ze kunnen een beetje griep hebben, last van een blessure, etc. Natuurlijk moeten kinderen uitgedaagd worden en aangemoedigd. Maar tijdens het spel, moet het spel van de kinderen zijn. Een coach mag coachen, maar ouders moeten zich realiseren dat hun invloed vaak beperkt is en – als ze niet opletten op wat ze zeggen – ook nog negatief kan zijn.

Het jaarthema van FC Uitgeest is 'Sportief Presteren'. Dat betekent dat er steeds wordt gekeken of kinderen het naar hun zin hebben en lekker in hun vel zitten bij de club. Maar ook dat kinderen kunnen presteren op hun eigen niveau. Plezier bevordert de prestaties en prestaties bevorderen het plezier. De KNVB is enthousiast over het initiatief. Het sluit naadloos aan bij de aanpak die ze hebben gekozen om meer plezier en minder gedoe te creëren.

Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 11 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 19 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 21 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant