Logo uitgeester.nl
Van voor naar achter: Wethouders Antoine Tromp en Anke de Vink-Hartog, achteraan buurtsportcoach Chantal Thomas op het nieuwste gezamenlijke kunstgrasveld van MHCU en KV Stormvogels
Van voor naar achter: Wethouders Antoine Tromp en Anke de Vink-Hartog, achteraan buurtsportcoach Chantal Thomas op het nieuwste gezamenlijke kunstgrasveld van MHCU en KV Stormvogels (Foto: Anita Webbe)
Uitgeest

Nationale Sportweek: Deel je sportervaringen en -foto's!

  Sport

"De Nationale Sportweek is echt hét middel om te verbinden, door de samenwerking tussen verenigingen en bedrijven, maar ook door verbinding met de sportclubs onderling," aldus wethouder Anke de Vink-Hartog. "Niet alleen tussen de verenigingen, maar natuurlijk ook tussen de deelnemers van zo'n sportweek. Is dit de sport die ik wil blijven doen, of wil ik toch misschien wat anders? Een ideale gelegenheid om te 'proeven' welke sporten voor handen zijn in Uitgeest. Daarom vieren we tijdens de Sportweek in september in heel Nederland de start van het nieuwe sportseizoen!"

De Nationale Sportweek (van 9-17) september is een initiatief van NOC*NSF met als doel sporten en bewegen te promoten. De Sportweek laat zien hoe gezond en vooral leuk sporten en bewegen is. Sinds vorig jaar valt de Nationale Sportweek samen met de Europese variant, in september. Hét moment waarop veel verenigingen en clubs hun deuren opnieuw openzetten omdat het sportseizoen weer gaat beginnen.

Dit jaar is de eerste keer dat ook Uitgeest meedoet aan dit sportieve evenement. Op verschillende plekken in Uitgeest zullen sportieve activiteiten plaatsvinden. Elke vereniging en iedere hardloop- of bootcamp club kan laten zien wat hij in huis heeft. Er worden sport-clinics gehouden, demonstraties gegeven, toernooien en open trainingen georganiseerd. De Sportweek wordt dit jaar gehouden onder leiding van buurtsportcoach Chantal Thomas. Als er mensen zijn die graag kennis willen maken, dan kunnen zij Chantal benaderen via tel. 06-43041145 en mail: c.thomas@alkmaarsport.nl

Ik neem je mee!
Dit jaar is het landelijke thema van de Sportweek 'Ik neem je mee'. Verenigingsleden worden via de Ik neem je mee-campagne uitgedaagd om iemand mee te nemen naar zijn of haar club om samen de start van het sportseizoen te beleven. Zo'n Sportweek is dan net even het laatste duwtje om laagdrempelig een kijkje te komen nemen. De rest van de sportweek wordt georganiseerd door de verenigingen, die de kans krijgen om hun aanbod in de etalage te zetten.

Deel het!
Als sporter kun je je ook aanmelden op de site van de nationale sportweek. Door een profiel aan te maken kan je zien wat er in de omgeving allemaal te beleven is. Daarnaast kun je tijdens de gehele sportweek de allerleukste sportieve foto's en ervaringen delen op social media. Gebruik daarvoor de speciale hashtags als #BeActive, #NSW2017 of #Ikneemjemee.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitgeester.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>