Afbeelding
Foto: Marloes Blok / Marloesblokfotografie.nl

Burgemeester Verkleij: "Belang van samenwerking"

Politiek Uitgeest

Donderdagavond 29 maart werden de nieuwe leden van de gemeenteraad van Uitgeest geïnstalleerd. Burgemeester Wendy Verkleij hield een korte toespraak waarin ze wees op het belang van samenwerking.

"Het is goed om op zoek te gaan naar overeenkomsten en niet naar verschillen. Alleen ben je sneller, maar samen kom je verder. Ik wens u heel veel succes maar zeker ook plezier toe." De raadsleden legden daarna de eed of gelofte af en werden gefeliciteerd. Tevens werden op deze avond de voorzitters en plaatsvervangende voorzitters van de verschillende commissies benoemd.

Informateur
De grote vraag is nu welke coalitie gevormd gaat worden. Progressief Uitgeest is met zes van de vijftien zetels de grootste partij en is dus als eerste aan zet. De heer Schouten, lijsttrekker van PU, gaf aan dat de eerste gesprekken, onder leiding van informateur Han ter Heegde, deze week plaats zullen vinden.

Afscheid oude raad
Woensdag 28 maart werd afscheid genomen van de oude raadsleden. De heer Rodenburg (CDA) blikte terug op de afgelopen vier jaar, waarin hij stelde dat er op het gebied van het IKC niet is samengewerkt, maar eerder is tegengewerkt.

"Met als gevolg dat wij weer vier jaar zijn teruggeplaatst in de tijd. Geen nieuwe school waar al twaalf jaar om gevraagd wordt en geen nieuw Geesterheem waar ook al zes jaar terug om gevraagd is. Belangrijke beslissingen zijn uitgesteld door de oppositiepartijen, daarbij geholpen door een groep stamoudsten uit Uitgeest, opa's en oma's, die graag terugkijken op de goede oude tijd van Uitgeest."

De heer Rodenburg vindt het raar dat de PU het IKC nu al een breekpunt noemt. "Je kunt dat wel willen als grootste partij met 2690 stemmen, maar er zijn toch ook 3531 stemmen die wèl voor één IKC zijn."

Rodenburg noemde ook een positief punt uit zijn raadsperiode. "Door mijn persoonlijke inzet is het wel gelukt om het voorstel van de coalitie, de nieuwbouw van Geesterheem op de locatie van de oude bibliotheek, met algemene stemmen aan te laten nemen. Ik hoop dat deze plannen nu snel worden doorgezet en hiermee wordt voorkomen dat onze ouderen tweemaal moeten verhuizen."

Afbeelding
Glorious Plectrums.
Open Podium bij De Zwaan Cultureel 11 uur geleden
Judie Kloosterman helpt samen met de Bladenmaaksters mee bij het verspreiden van de plattegrond op diverse punten binnen en buiten de gemeente.
Nieuwe plattegrond toont de parels van Uitgeest 16 uur geleden
Afbeelding
Eerste open weekend Fort aan den Ham: Weekend van het verdedigingserfgoed 19 uur geleden
Maud, Iris en Anique op de brug.
Twee rayonkampioenen in de laatste rayonwedstrijd voor Unitas 21 uur geleden
Afbeelding
De Uitgeester neemt bezorgklachten serieus 17 apr, 16:00
Het centrumgebied van Uitgeest. De twee kerken kaderen het centrumgebied mooi af
Enquête inwoners Uitgeest over toekomst van het dorp 17 apr, 12:00
Fort bij Krommeniedijk, ook wel Fort K'ijk genoemd.
Bezoek Fort bij Krommeniedijk tijdens het Weekend van het Verdedigingserfgoed 17 apr, 09:00
Aardappel-chemie
TalentenLabs in Bibliotheek IJmond Noord in het teken van de natuur 16 apr, 16:00
In Uitgeest liggen zonnepanelen op 52,3% van de woningen.
De gemeente Uitgeest heeft de meeste zonnepanelen van Noord-Holland! 16 apr, 12:00
Afbeelding
Kunst en Muziek tussen de Bollen 16 apr, 10:00
Bij OBS de Wissel volgen leerlingen het Daltononderwijs.
Open Huis Daltonkindcentrum De Wissel 15 apr, 16:00
Molen De Pauw.
Stichting Oer-IJ organiseert Ommetje Nauerna 15 apr, 14:00
Digitale krant