Logo uitgeester.nl
Foto: Aangeleverd
Gemeenteraadsverkiezingen 2018

Het kleurrijke kleurloze boekje

  Politiek

De afgelopen maanden is de Jeugd- en Jongerenraad (JJR) van Uitgeest heel erg druk geweest met het maken van een verkiezingsboekje, een boekje voor jongeren door jongeren. Dit boekje bevat onder andere interviews met de leden en/of fractievoorzitters van de zeven politieke partijen van Uitgeest.

Deze week zal iedereen tussen de 18 en de 30 een verkiezingsboekje op de deurmat vinden. De onderwerpen die in het boekje worden behandeld zijn namelijk extra relevant voor deze leeftijdscategorie, jong Uitgeest! Zo vertellen de partijen bijvoorbeeld wat zij vinden dat er met de IJsbaan moet gebeuren, maar ook hoe zij het tekort aan betaalbare woningen voor starters willen aanpakken. Het boekje besteedt extra aandacht aan het IKC. Deze afkorting is waarschijnlijk bij niemand onopgemerkt gebleven, maar wat betekent dit concept? En wat zijn de voor- en nadelen van een IKC hier bij ons in Uitgeest? Daarnaast worden er nog vele andere (voor jongeren) interessante onderwerpen behandeld met als doel iedereen zo goed en breed mogelijk te informeren over de zaken die spelen in Uitgeest. De geïnterviewden vertellen ook iets over zichzelf en waarom zij persoonlijk eigenlijk gekozen hebben voor hun partij. De lezer maakt dus ook echt kennis met de mensen die ons straks gaan vertegenwoordigen, wat een leuke meerwaarde is.

"Het maken van het boekje was veel werk maar ik heb er veel plezier in gehad en vond het leuk om de partijleden beter te leren kennen. Ik ben ook erg trots op de sterke inhoud en ik hoop dat het boekje een grote rol gaat spelen voor jongeren in Uitgeest in de aanloop naar de verkiezingen. De JJR is kleurloos en het maakt ons dan ook niet uit op wie je stemt, als je maar geïnformeerd stemt! Bemoei je vooral met de lokale politiek hier in Uitgeest want de politiek bemoeit zich sowieso wel met jou. Lees ons boekje en vorm jouw mening. Bijkomend voordeel: Politieke feitjes doen het altijd goed op feestjes! Succes met stemmen!" Aldus Josephine Gilissen, voorzitter Jeugd-en Jongerenraad Uitgeest. 

Bron en foto: Jeugd- en Jongerenraad Uitgeest

Meer berichten