Logo uitgeester.nl
Foto: Anita Webbe
Gemeenteraadsverkiezingen 2018

D66 gestart met verkiezingscampagne

  Politiek

UITGEEST - D66 Uitgeest startte vrijdagmiddag 9 februari haar verkiezingscampagne in Fort K'ijk met de presentatie van het verkiezingsprogramma 'D66, voor een progressief Uitgeest!'

De locatie van het Fort was bewust gekozen als symbool waar de partij voor staat: duurzaam en sociaal, met respect voor het heden en verleden maar met de blik op de toekomst. Voorzitter D66 Uitgeest, Cees Hazenberg: "Onze wethouder, Antoine Tromp, heeft zich de afgelopen jaren veelal achter de schermen ingespannen om de herbestemming van Fort Krommeniedijk mogelijk te maken. Het was dus een logische keuze hier alle leden bijeen te roepen voor de presentatie van het verkiezingsprogramma en ze tevens een rondleiding te geven door zowel het bezoekerscentrum als het woon-zorggedeelte."

Na een korte terugblik door Tromp op de afgelopen vier jaar richtte lijsttrekker en huidig fractievoorzitter, René Oud, de blik op vooruit. "Een progressief Uitgeest betekent voor inwoners dat er vooral ruimte komt voor hun initiatief. Nog te vaak werpt de gemeente obstakels op waardoor initiatieven niet of moeilijk van de grond komen. Daarom zijn wij bijvoorbeeld voorstander van een contract voor onbepaalde tijd voor zwembad De Zien. Maar ook zou er bij de ontwikkeling van het erfgoedpark ruimte gegeven moeten worden aan de stichting Cornelis Corneliszoon. Beide zijn mooie voorbeelden van initiatieven van inwoners die ruimte verdienen!" aldus René Oud.

Meer berichten