Logo uitgeester.nl
BUCH

Uitgeest kiest voor ' Maatschappelijk verantwoord inkopen'

  Politiek

 

Wethouder Tromp heeft onlangs namens de gemeente Uitgeest het 'Manifest maatschappelijk verantwoord inkopen' (MVI) ondertekend. Op het MVI-congres in Maarssen werden afgelopen 14 december de nieuwe toetreders welkom geheten door secretaris-generaal van het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat Lidewijde Ongering.

In totaal hebben 153 organisaties het Manifest MVI ondertekend, waaronder de gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo. Ondertekenaars spreken af dat ze voortaan bij inkoop van producten en diensten niet alleen letten op de prijs, maar ook op de effecten op milieu en het sociale vlak.

Voor de gemeente Uitgeest is inkoop een belangrijk instrument dat kan helpen om duurzaamheidambities te realiseren zoals het verminderen van CO2-emissies, de overgang naar een circulaire economie en het bevorderen van werkgelegenheid. Wethouder Tromp: 'Uitgeest zet stappen naar een duurzame toekomst. Als gemeente geven wij het goede voorbeeld, maatschappelijk verantwoord inkopen is dan ook een logische stap.'

De gemeenten Bergen, Uitgeest, Castricum en Heiloo werken nu aan een gezamenlijk actieplan dat voor 1 juli 2018 klaar moet zijn. Daarin worden de doelstellingen concreet gemaakt en vertaald naar de inkooppraktijk. De vier gemeenten worden daarbij bijgestaan door de inkoopsamenwerking Stichting RIJK.

Reageer als eerste
Meer berichten