Koninklijk lintje voor Cor Duinmaijer | Uitgeester
Cor Duinmaijer met links zijn vrouw Annelies en rechts burgemeester Wendy Verkleij
Cor Duinmaijer met links zijn vrouw Annelies en rechts burgemeester Wendy Verkleij (Foto: Vincent Bloothoofd)
Uitgeest

Koninklijk lintje voor Cor Duinmaijer

  Politiek

UITGEEST - Traditiegetrouw worden er in het hele land jaarlijks koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan Nederlanders. Deze gebeurtenis wordt ook wel 'Lintjesregen' genoemd. Burgemeester Wendy verkleij reikte op woensdag 26 april de koninklijke onderscheiding uit aan Cor Duinmaijer. Onder luid applaus nam Cor het welverdiende lintje in ontvangst en mag hij zich met recht trots: 'Lid in de Orde van Oranje-Nassau' noemen! 

Iemand komt in aanmerking voor deze koninklijke onderscheiding als men gedurende lange tijd op bijzondere wijze én vrijwillig hebt ingezet voor medemens en maatschappij.  En dat heeft Cor Duinmaijer!

Cor Duinmaijer (63) heeft veel vrijwilligerswerk verricht voor onder andere de Harmonie Uitgeest, de Nieuwe Muziekschool, CDA afdeling Uitgeest, en Volleybalvereniging Voluit. Ook zamelt hij op zaterdag oud papier in. Dit is slechts een greep uit de bezigheden van het nieuwe Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Degenen die hem nomineerden voor de titel decorandus, beschrijven Cor als betrouwbaar, accuraat en integer persoon, die veel over heeft voor zijn medemens. Unaniem: "Hij zorgt voor meer MUZIEK in Uitgeest!"

Burgemeester Wendy Verkleij spreekt tot slot de mooie zin uit: "Meneer Duinmaijer, beste Cor, het heeft de koning behaagd u – mede op ons advies – op grond van uw vele vrijwillige maatschappelijke inspanningen te benoemen tot: Lid in de Orde van Oranje-Nassau."

Voor het uitgebreide verslag verwijzen wij u naar de krant van woensdag 3 mei.

Tekst: Anita Webbe, Foto's: Vincent Bloothoofd

Meer berichten